characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale 2018

20 august 2018    |   1867 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada de Informatica a Europei Centrale 2018
Doua medalii de aur si doua medalii de argint sunt rezultatele obtinute de elevii romani care au participat in perioada 12-18 august 2018 la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, desfasurata la Varsovia, in Polonia. Romania s-a clasat pe primul loc in clasamentul neoficial al medaliilor.

Tot azi am aflat si despre:

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului


Medaliile de aur au revenit lui Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Campulung, jud. Arges) si lui Alex Tatomir (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Nicolae Balcescu” din Braila). Laureat cu aur si la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc in ierarhia generala individuala, la egalitate cu concurentul polonez Mariusz Trela. Medaliile de argint au fost obtinute de Ioan-Tiberiu Musat (clasa a IX-a) si Stefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Național „Tudor Vianu" din Bucuresti.

Elevii romani au fost coordonati si insotiti de prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian" din Botosani), Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti si membru CSAcademy) si Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amandoi fosti olimpici internationali, multiplu medaliati la competitiile de profil.

La editia din acest an a Olimpiadei au participat 55 de concurenți din 13 tari. Prima editie a olimpiadei de Informatica a Europei Centrale a avut loc in 1994, in Romania, la Cluj-Napoca.

*Sursa foto: Facebook/CEOI2018

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu