characters characters

„Nu mai vreau la scoala!“

„Ma plictisesc!“

11 decembrie 2017    |   1089 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Nu mai vreau la scoala!
Iata doua replici care au puterea sa ne strice o intreaga zi, in ciuda cafelei aromate sau a celor 10 minute de mindfulness din zori la care apelam sperand ca ziua buna se cunoaste de dimineata. Cu toata bunavointa si rabdarea de care multi dintre noi dau dovada ca urmare a unei sfortari uriase, refuzul copiilor de a merge la scoala actioneaza brutal si dureros, ca un sfredel.

Cu ce-am gresit? – e intrebarea pe care ne-o adresam retoric de fiecare data cand suntem bombardati cu astfel de replici, de care speram (naiv) sa scapam odata cu terminarea gradinitei. Lacrimile din anii prescolaritatii sunt inlocuite cu nervii fermi ai unor copii pentru care scoala e locul plictiselii, chinului si-al limitarilor de tot felul.

Neajunsurile unui sistem de invatamant pe care ultimele luni l-au subrezit parca si mai mult creeaza un mediu in dezacord total cu ideea de evolutie si dezvoltare. O stim si noi, adultii, si o descopera si ei, copiii, in fiecare zi.

Pana la schimbarea la fata a educatiei romanesti si actualizarea metodelor de lucru, putem, totusi, sa le oferim copiilor nostri instrumente moderne de invatare.

In plin avant al tehnologiei, e important sa le aratam partea pozitiva a digitalului si sa le dirijam pasii catre zonele sigure din punct de vedere cibernetic. Astfel, cu ajutorul unor  produse moderne de invatare – asa cum sunt site-urile educationale – copiii descopera nu doar un produs nou de invatare, ci si o abordare inedita, diferita de ceea ce au cunoscut la scoala.

Scoala Intuitext este un site educational pentru elevii claselor I, a II-a si a III-a, creat pe baza conceptului de invatare prin joc. Astfel, copiii vor descoperi aici cat de placut este sa inveti notiunile predate la scoala, daca invatarea are loc intr-o atmosfera vesela si relaxata. Prin jocuri educative, animatii, experimente sau diverse curiozitati, copiii inteleg lectiile, isi fac temele mai usor si isi formeaza o atitudine pozitiva in raport cu scoala.

Citeste aici continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu