characters characters

Start inscrieri: 100 de activitati gratuite la cea de a III-a editie NARATIV – Festivalul de lectura pentru copii unde cititul e placere!

13 septembrie 2017    |   7910 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Narativ festival de lectura pentru copii 2017In weekend-urile 7-8 si 14-15 octombrie 2017, Asociatia Curtea Veche ii invita pe cei mici si pe cei mari sa descopere in câte feluri pot citi o poveste la cele aproape 100 de activitati gratuite din cadrul Festivalului de lectura pentru copii NARATIV, editia a III-aProiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si realizat cu sprijinul Kaufland Romania.

Programul este disponibil pe site-ul narativ.ro, unde doritorii se pot si inscrie la activitatile preferate. Festivalul va avea loc la Colegiul National „Cantemir Voda” din Bucuresti si este destinat in principal copiilor cu vârste intre 3 si 14 ani care, alaturi de Nara si Tiv, ghizii aventurosi ai Festivalului,vor desena, vor compune muzica, vor face teatru si recenzii video, vor invata tehnici de dezbatere, vor schimba carti intre ei si chiar vor inventa propriile povesti. Si, pentru ca obiceiul lecturii se creeaza cu sprijinul adultilor de acasa si de la scoala, organizatorii au pregatit o serie de conferinte pentru parinti si profesori sustinute de catre specialisti in educatia nonformala si psihologia copilului.

Tribunalul personajelor, Booktubing, Teatru de umbre, Rime si ghicitori, Litere pentru prichindei sunt doar câteva dintre activitatile propuse. Cea de a treia editie a festivalului NARATIV aduce in premiera ateliere de storytelling in limbile engleza, germana, maghiara, spaniola si ateliere interactive pentru copii cu deficiente de auz si de vedere. Activitatile sunt realizate in jurul celor mai frumoase titluri ale literaturii universale, precum Alice in Tara Minunilor, Peter Pan, Robinson Crusoe, O calatorie spre centrul Pamântului, O mie si una de nopti, Heidi sau Odiseea.

Statistici ingrijoratoare privind gradul de lectura si de intelegere a textelor in rândul elevilor din România arata ca doar 8% dintre copiii bucuresteni citesc de placere in timpul liber si ca 42% dintre elevii cu vârsta de 15 ani sunt analfabeti functionali. Festivalul NARATIVeste locul unde copiii pot sa porneasca impreuna intr-una dintre cele mai frumoase aventuri:  cea a cititului de placere.

Asociatia Curtea Veche a fost infiintata in luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala inceputa de Curtea Veche Publishing prin programul national alternativ de lectura “Cartile copilariei” care isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din România. Mai multe informatii despre Asociatia Curtea Vecheputeti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Sponsor official: Kaufland

Parteneri: Curtea Veche Publishing, Herlitz România, Lugera – The People Republic, Mount Himalaya Tea, Pelikan, Sameday Courier

Parteneri institutionali: Colegiul National „Cantemir Voda”,Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, International British School of Bucharest, British Council, Institutul Cervantes din Bucuresti, Goethe-Institut Bucuresti, Artcrowd – Artisti in educatie, Asociatia Sonia Maria, Mindstage, Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti

Partener de joaca:SLooP

Parteneri media: Agerpres, Avantaje, Revista Biz, BlitzTV, Brrlog,Elevate, Minimax, Paginadepsihologie.ro, Psychologies, Radio România Cultural, SuntParinte.ro, Sapte Seri, Totuldespremame.ro

Sustinut de: Itsy Bitsy

Partener monitorizare presa: Klarmedia

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu