characters characters

Mindfulness la copii. Un program bazat pe mindfulness ii ajuta pe copii sa invete

02 februarie 2015    |   716 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.


Un studiu realizat de Universitatea British Columbia a evaluat rezultatele unui program de invatare emotionala si sociala pentru copii, bazat pe conceptul de mindfulness.Conceptul de „mindfulness” este definit drept constientizarea propriilor ganduri, emotii, senzatii si a evenimentelor din jur, acceptandu-le asa cum sunt, fara a le judeca drept „bune” sau „rele”. Aceasta constientizare ne ajuta sa fim atenti la prezent, fara ca gandurile noastre sa „zboare” spre trecut sau viitor.

Programul de invatare emotionala include o serie de tehnici de mindfulness, printre care si exercitii de respiratie si miscare.

Rezultatele studiului au indicat faptul ca elevii care au participat la program reuseau sa faca mai bine fata stresului, erau mai optimisti si mai dispusi sa isi ajute colegii. De asemenea, se descurcau mai bine la matematica decat copiii care nu au participat la program.

Autorii studiului explica influenta pozitiva a programului prin faptul ca „invatarea are loc prin interactiune sociala, asa ca daca esti mai putin stresat si mai atent, vei fi capabil sa ii ajuti pe ceilalti si apoi sa obtii rezultate mai bune.”

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/pedroklien/5207791421/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu