characters characters

Metodele de invatamant prezic cel mai bine succesul copiilor prescolari

13 decembrie 2017    |   3876 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

metodele de invatare
Metodele de predare si abilitatile educatoarelor au cel mai mare impact asupra rezultatelor academice si abilitatilor sociale ale copiilor, arata o cercetare recenta.

„Educatia prescolara de calitate este unul dintre cele mai eficiente modalitati prin care putem pregatii copiii pentru a avea succes la scoala”, declara Margaret Buchinal, autoare a cercetarii. „Totusi, aceasta cercetare ne indica faptul ca trebuie sa largim definitia calitatii educatiei.”. Astfel, atunci cand masuram calitatea educatiei, ar trebui sa masuram si calitatea relatiei dintre educatoare si copii, in special caldura si atentia pe care o acorda educatoarele copiilor. De asemenea, calitatea educatiei este influentata si de nivelul de educatie al directorilor de gradinite si al educatoarelor, dar si raportul dintre numarul de cadre didactice si numarul de copii.

Insa cel mai important factor care influenteaza rezultatele copiilor este legat de ce este predat la gradinita si cum este predat.

Astfel, curriculum este esential pentru succesul copiilor, mai exact acel curriculum in care sunt integrate activitati planificate si interactive, cu un program de lectii si activitati care au loc intr-o varietate de medii de invatare. Unele dintre cele mai eficiente metode de invatare alterneaza activitatile cu toata grupa de copii cu activitati in grupuri mici de copii.

Una dintre cele mai benefice metode de predare consta in modelarea activitatii de catre adult: cand educatoarea explica verbal si arata copilului cum se realizeaza o sarcina, facand activitatea distractive si vorbind cu copilul astfel incat cunostintele acestuia din urma si interesul sau fata de lume sa creasca. Efectele pozitive ale unui sistem prescolar de invatamant s-au dovedit mai puternice pentru copiii bilingvi si pentru copiii care provin din familii cu venit scazut.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu