characters characters

Mesele in familie si sanatatea mintala a copiilor

15 decembrie 2017    |   2445 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

mesele in familie
Copiii care iau masa in mod regulat impreuna cu intreaga familie au mai multe sanse sa se bucure de sanatate fizica si mintala pe termen lung, arata un studiu realizat de cercetatori din cadrul Universitatii din Montreal, Canada.

La studiu au participat copii nascuti intre 1997 si 1998. Copiii participanti la studiu au fost urmariti de catre cercetatori de la varsta de 5 luni. La 6 ani, parintii lor au inceput sa ofere informatii despre frecventa meselo luate in familie. Cand copiii au implinit 10 ani, parintii, cadrele didactice si copiii insisi au oferit informatii despre obiceiurile de viata si starea socio-emotionala a copiilor.

Citeste si alte materiale pe aceasta tema:

Codul bunelor maniere la masa


Zece lucruri pe care sa nu le spui copilului despre mancare


Daca frecventa meselor in familie era ridicata si mediul familial era unul pozitiv atunci cand copiii aveau 6 ani, s-au observat niveluri ridicate de ale starii de bine generale si niveluri scazute de consum de bauturi racoritoare cu continut ridicat de zahar, la varsta de 10 ani. Copiii aveau de asemenea abilitati sociale mai bine dezvoltate, avand un risc mai scazut de a declara comportamente de violenta fizica, delincvente sau conflictuale.

Pentru ca cercetatorii au avut informatii despre temperamentul si abilitatile cognitive ale copiilor, despre nivelul de educatie al mamei si alte detalii despre functionarea familiei, au putut sa elimine orice alte conditii sau factori care pot explica rezultatele.

Una dintre autoarele studiului arata ca „Prezenta parintilor in timpul meselor ofera copiilor o interactiune sociala de prima mana, discutii despre subiecte sociale si griji de zi cu zi, dar si ocazia de a invata prin observatie interactiuni prosociale intr-un mediu familiar si sigur din punct de vedere emotional. Cand copiii experimenteaza forme pozitive de comunicare au mai multe sanse sa isi formeze abilitati de comunicare eficiente cu persoanele din afara familiei. Astfel, mesele in familie nu sunt doar un semn al unui mediu familial pozitiv, ci si  o modalitate accesibila prin care parintii pot sa imbunatateasca nivelul de fericire al copiilor.”

Voi de cate ori reusiti sa luati masa impreuna?

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu