characters characters

Materia cenusie si exercitiile fizice

Materia cenusie si exercitiile fizice

23 noiembrie 2017    |   1622 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

materie cenusie si exercitiile fizice
Forma fizica a copiilor poate afecta structura creierului, influentand indirect rezultatele academice ale acestora, arata pentru prima data o cercetare realizata in cadrul Universitatii din Granada.

Mai exact, cercetarea a confirmat faptul ca forma fizica buna a copiilor (in mod special capacitatea aerobic si abilitatea motrica) este asociata cu un volum mai mare al materiei cenusii in mai zone corticale si subcorticale ale creierului. Aceste zone sunt importante pentru functiile executive, pentru invatare si pentru procesele vizuale si motrice.

Citeste si alte materiale pe aceasta tema:


Cum ajuta miscarea fizica invatarea


De cata miscare au nevoie copiii, in functie de varsta


Studiul a implicat si 100 de copii supraponderali sau obezi, iar scopul a fost sa stabileasca daca exista diferente la nivel cerebral intre copiii cu forma fizica buna si copiii cu forma fizica mai putin buna. Iar raspunsul la aceasta intrebare este unul afirmativ: forma fizica a copiilor este asociata in mod direct cu diferente cerebrale importante, care se reflecta in performanta academica a copiilor.

Abilitatea motrica ridicata a copiilor este asociata cu mai multa materie cenusie in doua regiuni esentiale pentru procesarea limbajului si pentru citit.  Pe de alta parte, forta muscular nu s-a asociat cu o crestere a volumului materiei cenusii in nicio zona a creierului.

Studiul arata ca imbunatatind forma fizica a copiilor supraponderali sau obezi, ii putem ajuta sa aiba rezultate mai bune la scoala, stimulandu-le dezvoltarea cerebrala. Autorii atrag atentia asupra rolului scolii in aceasta privinta: acesta este singurul loc in care copiii fac miscare saptamanal, pe o perioada lunga de timp, in cadrul orelor de educatie fizica.

*Sursa foto:Pixabay.com


Sursa: ScienceDaily.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu