characters characters

Matematica si vocabularul la prescolari

Activitatile matematice pentru prescolari imbunatatesc si vocabularul copiilor

21 noiembrie 2017    |   1364 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

matematica si vocabular
Prescolarii care realizeaza acasa mai multe activitati matematice impreuna cu parintii lor nu isi imbunatatesc doar abilitatile matematice, ci si vocabularul, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Purdue.

Autorii cercetarii arata ca  „expunerea copiilor la numere si concepte matematice este asociata mai mult decat lectura povestilor cu imbunatatirea vocabularului copiilor. Iar unul dintre motivele pentru care acest lucru se intampla este dialogul care are loc intre parinti si copii. Cand parintii ii invata pe cei mici concepte matematice si le adreseaza intrebari despre valori si comparatii, ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile de comunicare orala.”

Mai multe materiale despre matematica:

Talentul la matematica, transmis de la parinti la copii

Cum sa ii ajuti pe copii la matematica


„Nu este niciodata prea devreme pentru a discuta cu copilul tau despre numere si cantitati. Una dintre primele expresii pe care copiii le invata este „mai mult”, arata David Purpura, profesor si autor al studiului. Astfel, parintii au nenumarate modalitati prin care sa ii incurajeze pe copii sa invete matematica acasa.


In familie apar frecvent ocazii de a vorbi despre numarat, de a conecta cantitatile cu numerele si de a compara valori – „mai mult” sau „mai putin”. De asemenea, este util ca parintii sa se concentreze pe numaratul care are un scop concret, potrivit anumitor situatii cotidiene -  de exemplu, „Avem  trei prajiturele pentru desert.”.

Cu toate ca matematica starneste anxietate in cadrul multor familii, e important ca in comunicarea dintre parinti-copii sa se foloseasca cat mai multe concepte matematice. In acest mod, cei mici isi vor dezvolta nu doar abilitatile matematice, ci si vocabularul.

 

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu