characters characters

Lectiile de muzica accelereaza dezvoltarea creierului copiilor

24 martie 2017    |   3500 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

lectii de muzica si dezvoltarea creierului
Muzica este considerata un limbaj universal prin care putem sa ne exprimam emotiile. de aceea, terapia prin muzica este folosita in tratarea depresiei, anxietatii si a durerii cronice.

In plus, studii recente arata ca educatia muzicala pare sa accelereze dezvoltarea creierului copiilor, in special zonele din creier responsabile de procesarea sunetului, de dezvoltarea limbajului, perceptia discursului si imbunatateste abilitatile de citire. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de-a lungul a 5 ani, de catre institutul Brain and Creativity, din cadrul Universitatii Southern California.

Rezultatele initiale au aratat ca muzica favorizeaza maturizarea mai rapida a cailor auditive din creier si creste eficienta acestora. realizate pe copii care au invatat sa cante la un instrument muzical de timpuriu, arata ca nu doar se accelereaza maturizarea unor zone cerebrale, ci se imbunatatesc abilitatile de citire, iar comunicarea este mai eficienta.

”Indiscutabil, exista biologie in muzica”, sustine neurobiologul Mark Jude Tramo. Creierul se pare ca raspunde la armonii, iar parti ale creierului se activeaza atunci cand muzica pe care o ascultam ne place sau nu. Creierul se modifica ca raspuns la trainingul prin muzica, la fel cum se intampla cu un muschi supus unui antrenament fizic.

Sursa: QZ.com


*Sursa foto:Pexels.com


Citeste si:

Varsta potrivita pentru diverse instrumente muzicale


Beneficiile cursurilor de pian pentru dezvoltarea copiilor

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu