characters characters

Joaca si sanatatea mintala a copiilor

Vrei sa cresti un copil sanatos? Lasa-l sa se joace mai mult

19 septembrie 2018    |   982 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

joaca si sanatatea mintala
Joaca ar trebui prescrisa de catre medicii pediatri, cel putin in primii doi ani de viata, arata Kathy Hirsh-Pasek, psiholog specializat in studiul beneficiilor pe care le aduce joaca in dezvoltarea copiilor.

Citeste mai multe materiale despre beneficiile pe care le aduce joaca:

Ce invata copiii cand se joaca

Sanatatea mintala a copiilor si joaca in aer liber


Cercetari realizate de-a lungul timpului au aratat ca joaca are un rol important in dezvoltarea cognitiva, memoria, abilitatile sociale si pentru sanatatea mintala a copiilor. Cu toate acestea, copiii au din ce in ce mai putin timp pentru joaca. Mai ales in societatile occidentale si in special in SUA, tendintele din educatie pun accentul pe invatarea formala de la cele mai mici varste, inca de la gradinita, lasand putin spatiu si timp copiilor pentru joaca libera.

Medicii pediatri stiu insa ca joaca si miscarea fizica ii ajuta pe copii sa invete si sa isi controleze comportamentul. Pooja Tandon, medic pediatru care cerceteaza joaca fizica in aer liber, a aratat ca miscarea fizica in aer liber este asociata cu rezultate scolare mai bune in randul copiilor si adolescentilor, iar pe termen lung, practicarea unui sport in adolescenta este asociata cu mai putine simptome de depresie si anxietate la maturitate.

A reduce succesul la inteligenta si invatare inseamna a-l defini intr-o maniera limitata si insuficienta. Realitatea este ca abilitatile sociale si emotionale sunt la fel de importante pentru succes ca inteligenta.

In randul copiilor, joaca este asociata cu emotii pozitive precum bucuria si entuziasmul, care, atunci cand sunt traite in mod repetat, scad starile de tristete si anxietate si consolideaza echilibrul emotional. Cu alte cuvinte, daca vrei sa ai un copil inteligent, dar si optimist si vesel, lasa-l sa se joace suficient :).

Sursa: TheAtlantic.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu