characters characters

Invatamantul dual 2018.Care sunt scolile duale in care se pot inscrie copiii in anul scolar 2018-2019

24 mai 2018    |   1941 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

invatamantul dual 2018
In anul scolar 2018-2019, absolvenţii clasei a VIII-a au o oferta educaționala imbogatita pentru formare profesionala, avand in vedere ca sunt puse la dispozitia tinerilor un numar generos de 38.345 locuri la invatamant profesional, din care 5.542 locuri la invatamant dual, la nivelul intregii tari.

Invatamantul dual este o forma de invatamant profesional care dureaza 3 ani si care este creat la initiativa firmelor. Acestea incheie un parteneriat cu un liceu profesional si cu primaria. Elevii care se inscrie in clasele de invatamant dual vor face practica in cadrul firmelor respective si vor avea intaietate la angajare in cadrul acestora.

Elevii inscrisi in invatamantul dual primesc o bursa lunara de minim 400 lei (200 lei de la bugetul de stat şi minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul incheie un contract individual de practica). Elevii inscrisi in invatamantul profesional primesc o bursa lunara de 200 lei.

Copiii inscrisi la scolile duale pot sa isi continue studiile inscriindu-se in clasa a XI-a in alte licee, pentru a-si lua diploma de bacalaureat.

Invatamantul dual 2018. Inscriere si admitere

Inscrierea in invatamantul dual are loc in iunie, dupa urmatorul calendar:

15, 18 si 19 iunie 2018

Secretariatele scolilor gimnaziale completeaza la cererea parintilor copiilor care vor sa se inscrie in invatamantul dual, fisa de inscriere in invatamantul profesional de stat.

Candidatii se inscriu la unitatile de invatamant care au o oferta de invatamant dual, aducand fisa de inscriere in invatamantul profesional de stat si completand fisa de optiuni pentru invatamantul dual, care se elibereaza de catre scoala care organizeaza invatamantul dual.

19 iunie 2018

Afisarea listelor candidatilor admisi in invatamntul dual.

20-21 iunie 2018

Organizarea probelor eliminatorii, in cadrul scolilor cu invatamant dual care au decis organizarea acestora. Comunicarea rezultatelor probelor eliminatorii

21-22 iunie 2018

Candidatii respinsi in urma probelor eliminatorii isi ridica cererea de inscriere de la scoala respectiva si se pot inscrie la alta unitatate de invatamant profesional.

22 iunie 2018

Afisarea listelor finale cu elevii admisi. Puteti gasi calendarul complet de inscriere in invatamantul profesiona si dual aici.

Invatamantul dual 2018. Harta ofertei educationale

Puteti vedea scolile duale din intreaga tara pe site-ul dedicat invatamantului profesional din Romania, alegetidrumul.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu