characters characters

Incepe o noua editie a Bucharest Science Festival

12 septembrie 2017    |   717 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

bucharest science festival 2017
Peste doar doua saptamani va incepe a cincea editie a Bucharest Science Festival, organizat de Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si de Planeta Stiintei. Timp cinci zile, expozitii, conferinte si dezbateri, experimente si demonstratii, proiectii de documentare vor deschide participantilor perspective noi asupra Universului si vietii.

”In acest an, tema principala a festivalului o reprezinta ‘Exploratorii stiintei’, iar pentru fiecare dintre noi aceasta reprezinta o ocazie de a ne aminti de oamenii de stiinta care au inventat vaccinurile, au descoperit antibioticele, au crescut fantastic productivitatea. Ganditi-va, in urma cu doar doua secole, un copil din doi murea inainte de a implini 5 ani, iar majoritatea oamenilor traiau sub spectrul foametei. Astazi, speranta de viata s-a dublat, iar un om obisnuit are un standard de trai care il depaseste cu mult pe cel al unui rege din perioada preindustriala. Progresul stiintific creste exponential, iar inteligenta artificiala, genetica, medicina, astronautica, exobiologia sunt doar cateva dintre domeniile care vor revolutiona lumea in care traim. Va asteptam la Bucharest Science Festival pentru a discuta despre aceste revolutii si pentru a ne gandi, impreuna, la viitor!” a declarat Toma Patrascu, directorul festivalului.

Mentionam cateva evenimente din calendarul Bucharest Science Festival:

  • Exploratorii frontierelor Cosmice - Conferinta sustinuta de Prof.l Mark McCaughrean, Senior Advisor pentru Stiinta si Explorare in cadrul Agentiei Spatiale Europene, Miercuri 27 septembrie 2017, ora 19.00 - la Carturesti Verona
  • Food Evolution - Cum decidem cum sa ne hranim? - cu ocazia European Biotech Week, veti avea posibilitatea sa vedeti documentarul Food Evolution si sa purtati o discutie prin Skype cu scenaristul si producatorul lui, Trace Sheehan., joi 28 septembrie 2017, ora 19 - acest eveniment este facut in parteneriat cu AgroBiotechRom
  • Atelierele de chimie Kids' Lab - program educational, interactiv, dezvoltat cu sprijinul BASF Romania, care urmareste sa atraga interesul copiilor asupra stiintelor naturale (29-30 septembrie, Facultatea de Chimie din Bucuresti)
  • Atelierele GeneEd - ateliere practice de extragere a ADN-ului, insotite de scurte prelegeri despre bazele geneticii, sub indrumarea studentilor de la Facultatea de Biotehnologii a USAMV (27-29 septembrie, in scoli si licee din Bucuresti)
  • Evenimentele Noaptea Cercetatorilor de la Muzeul Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si de la Muzeul National de Geologie, Vineri 29 septembrie incepand cu ora 18
  • O serie de companii de tehnologie, laboratoare de cercetare, etc. si-au deschis portile pentru vizitare (Valrom Industrie, Orkla Foods, etc)
  • Cum functioneaza radioul? - vizite explicative la studiorile Rock Fm, pentru elevii de gimnaziu (27-29 septembrie, Radio Rock FM)

Pentru detalii despre programul complet al festivalului si rezervari va invitam sa vizitati siteul www.BucharestScienceFestival.ro.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, care isi propune sa dezvaluie publicului larg fascinatia pentru cunoasterea stiintifica, aceasta “candela in intuneric” dupa cum o descria Carl Sagan. Editia 2017 a Festivalului va avea loc in perioada 27 septembrie - 1 octombrie, in mai multe locatii din Bucuresti. La majoritatea evenimentelor intrarea este gratuita. Programul complet al festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

Bucharest Science Festival 2017 logoBucharest Science Festival este organizat de catre Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si Planeta Stiintei cu sprijinul AgroBiotechRom si a European Biotech Week, BCR, BASF. De asemenea, evenimentul nu ar fi avut amploarea pe care o are fara sprijinul Institutului Francez din Romania, Institutului Polonez Bucuresti, Muzeul Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeul National de Geologie, Editurii Humanitas, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, Departamentului de situatii de urgenta, Seneca Anticafe, etc.

Parteneri comunicare: Rogalski Damaschin si Rock FM.

Parteneri media: news.ro, Vice.ro, contribuors.ro, Decat O Revista, Radio Romania Cultural, Bucharest City App, site-ului Suntparinte.ro, ScoalaIntuitext.ro si Examenultau.ro precum si a blogurilor CristinaOtel.ro, LauraFrunza.com, MothersInThecity.ro si TalenteDeNazdravani.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu