characters characters

Copiii devin preocupati de propria reputatie inca de la varsta de 5 ani

21 martie 2018    |   1307 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

imaginea sociala si prescolarii
Prescolarii sunt preocupati de felul in care ii vad cei din jur, inca de la varsta de 5 ani, arata un studiu recent.

Comportamentele prin care adultii isi creeaza o imagine sociala si strategiile prin care isi mentin o reputatie pozitiva apar la copii la o varsta mai mica decat credeau oamenii de stiinta pana acum. Pana in prezent, specialistii considerau ca reputatia si imaginea sociala devin preocupari ale copiilor incepand cu varsta de 9 ani.

Autorii arata ca prescolarii invata importanta reputatiei de la parintii lor si de la alti adulti importanti din viata lor. Copiii au nevoia de a fi acceptati de cei pe care ii admira. Iar interactiunile de la gradinita, precum impartirea jucariilor, lucrul in echipa sau ascultarea cadrului didactic sunt ocazii prin care copiii invata ce inseamna o reputatie dezirabila si care sunt strategiile pe care le pot folosi pentru a-si construi o astfel de reputatie.

“Intreaga societate este in mod accentuat concentrata pe construirea unei imagini de sine pozitive, iar copiii nostri sunt expusi de timpuri la ideea de imagine sociala si statut social. ”, arata unul dintre autorii studiului.

Copiii in varsta de 5 ani nu numai ca sunt constienti de propria reputatie, dar sunt capabili si sa isi schimbe comportamentul in mod strategic, pentru a si-o imbunatati, in functie de persoanele care ii observa si de situatia in care se afla.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu