characters characters

Educatia de azi ii pregateste pe copii pentru joburile viitorului? Oamenii, robotii si lumea lor perfecta

13 octombrie 2017    |   1325 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copii si tableta
Am fost de curand la o conferinta de PR si Comunicare. Am ascultat oameni destepti din industrie, mi-am largit viziunea, am adunat informatii, am notat noutati, m-am mirat de trenduri si evolutia lucrurilor, pe scurt,  #iConnected.

Dintre toate ideile grozave cu care am plecat de acolo, as vrea sa va povestesc despre una anume. Poate nu vi se va parea rocket science, insa va asigur ca am sa  explic in scurt timp de ce am ales sa va povestesc fix despre asta.

Intre speakerii evenimentului a fost si cofondatorul unei companii – un start-up, daca am retinut bine – care reprezenta in fapt o platforma de marketing conversational. Pentru o relatie bidimensionala intre client si brand, pentru fidelizare, pentru o mai buna interactiune intre consumator si produs, domnul respectiv ne-a prezentat „chatbotul“ – adica un soft ce realizeaza o interactiune automatizata cu clientii. Cofondatorul acestei companii desena avantajele acestui tool, scotand in evidenta faptul ca chatbotii livreaza mai rapid informatiile solicitate, conduc potentialii clienti mai subtil catre diverse solutii oferite de compania cu pricina si, per total, fac o treaba mai eficienta (ca timp si costuri) decat o echipa de customer support formata din real people.

In acel moment, mi-am amintit de toate articolele citite in care se vorbea apasat despre o industrializare de tip nou, in care multe domenii vor fi automatizate si multe activitati vor trece din mainile oamenilor in cele ale robotilor. Automatizarea va cuprinde tot mai multe industrii si multi dintre noi ne vom afla in situatia de a preda stafeta unor new comeri cu inteligenta artificiala.

Totusi, invazia masinilor nu va veni peste noi ca un armagedon final, insa e bine sa avem in vedere, inca din primii ani de scoala ai copiilor nostri, faptul ca ei trebuie pregatiti pentru joburile viitorului. Tot mai des in ultima vreme se vorbeste despre abilitatile pe care copiii ar trebui sa le dobandeasca in anii de scoala si mai putin despre educatia cognitiva in sens pur restrictiv. Cu alte cuvinte, pe langa lectii, teme, notiuni abstracte, exercitii si probleme – toate cu beneficii incontestabile – e bine sa avem in vedere si sanatatea emotionala a copiilor, abilitatea lor de a gestiona conflicte, situatii stresante sau oameni dificili, asertivitatea, capacitatea de zice NU, de a-si exprima – civilizat – punctul de vedere, respectand totodata o opinie diferita.

Ati observat cat de greu le este oamenilor sa faca fata stresului sau conflictelor? Cati stiu sa-si stapaneasca emotiile negative? Sa fie obiectivi, respectuosi, empatici, umani in definitiv?

In ultimii ani, in Romania a inceput sa patrunda aceasta nevoie de dezvoltare personala  - a adultilor si copiilor deopotriva - odata cu constientizarea unor fenomene de tip bullying sau violenta domestica.

Revenind la soft-urile futuriste si la inteligenta artificiala care vor domina zone vaste ale fortei de munca, e important sa le oferim copiilor nostri o educatie corecta, bazata pe cunostinte solide si abilitati sociale ferme. Pentru a le forma o atitudine pozitiva in raport cu scoala, pentru a le incuraja curiozitatea, dorinta genuina de cunoastere, gandirea critica si capacitatea de a face legaturi eficiente intre ideile si cunostintele dobandite, ii putem ajuta oferindu-le instrumente inteligente de invatare.

Create in acord cu profilul elevilor de astazi, imbinand metode moderne si avand in vedere cercetari recente in domeniul educatiei si psihologiei copiilor, specialistii INTUITEXT in educatie au creat un site inedit, deosebit in Romania. Scoala Intuitext este un produs de invatare online destinat copiilor din clasele I, a II-a si a III-a, ce contine materia predata la toate disciplinele prezentata sub forma de jocuri educationale, filmulete de predare asemanatoare desenelor animate sau experimente interactive.

Citeste aici continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu