characters characters

Doua comportamente asociate cu abandonul scolar la liceeni

Care sunt liceenii cu risc ridicat de abandon scolar

13 martie 2018    |   1476 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

abandonul scolar lceu
Factorii care duc la decizia elevilor de a parasi scoala interactioneaza intr-o maniera complexa, insa un nou studiu scoate in evidenta doua comportamente importante: tendintele violente si abilitati slabe de invatare.

Beneficiile asociate cu reducerea abandonului scolar sunt scoase in evidenta de multe studii. In afara de efectele pozitive asupra economiei, o buna educatie poate avea efecte benefice asupra sanatatii si stabilitatii tinerilor. Educatia completa poate contracara multe dintre efectele negative ale vietii in zone defavorizate sau in familii instabile.

Citeste si alte materiale pe aceeasi tema:


Relatia profesor-elev, esentiala pentru prevenirea abandonului scolar


Liceenii buni nu au o atitudine pozitiva fata de scoala


Specialistii interesati de reducerea abandonului scolar stiu ca principalul pas este identificarea semnelor care il anunta.

Studiul realizat de Universitatea din Georgia, SUA, a analizat comportamentele a 620 de elevi, din clasa a sasea pana in clasa a douasprezecea. Cadrele didactice le-au evaluat comportamentele agresive si abilitatile de invatare. Copiii au fost impartiti in trei categorii de tendinte agresive: agresivitate scazuta, medie si ridicata.

Autorii studiului au fost interesati in special de comportamentele care pot fi observate si influentate de cadrele didactice, in timpul orelor, deoarece cadrele didactice pot sa influenteze si sa modeleze comportamentele copiilor.

Elevii clasificati in categoria de agresivitate ridicata/abilitati de invatare scazute au avut o rata de abandon scolar de  50% fata de elevii cu agresivitate scazuta si abilitati ridicate de invatare, care au avut o rata de abandon scolar de 2%.

Autorii studiului arata ca „Diferenta dintre cele doua grupuri este dramatica si studiul scoate in evidenta cat de bine pot prezice abandonul scolar aceste doua comportamente.”

Cum poti folosi aceste informatii:

  • Daca esti cadru didactic, analizeaza comportamentele elevilor tai si acorda atentie speciala copiilor care tind sa se comporte agresiv fata de colegi si profesori.
  • Promoveaza modalitati nonviolente de comunicare in randul elevilor tai, punand accentul pe invatarea si exersarea acestora, de la cele mai mici varste.
  • Invata-i pe elevii tai cum sa invete, aratandu-le care sunt cele mai eficiente metode de invatare.
  • Daca esti parinte, ia masuri in privinta tendintelor violente ale copilului tau, daca acestea exista si tine-l la curent cu cele mai eficiente strategii si tehnici de invatare.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pexels.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu