characters characters

Delfinoterapie si terapie canina pentru copiii cu autism

21 octombrie 2015    |   761 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

delfinoterapie
Centrul Psihologic “Marea Neagra”
, recunoscut pentru revolu
tionarele tehnici de recuperare a copiilor cu dizabilitati, desfasoara un nou proiect in cadrul caruia organizeaza sedinte de terapie cu animale (delfini si caini), apreciate de specialistii internationali ca fiind unele dintre cele mai progresive forme de terapie.

Proiectul “Copiii si animalele comunica” este initiat de psihologul Adrian Gemanaru, nominalizat la premiile World Autism Festival si la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta”, singurul psiholog din Romania acreditat in delfinoterapie si printre putinii acreditati in terapie canina.

Pentru sedintele de delfinoterapie a fost semnat un protocol de colaborare, inca din 2012, de Centrul Psihologic “Marea Neagra”, in parteneriat cu Delfinariul Constanta, insa in 2013, la cererea fostului Presedinte al Consiliului Judetean Constanta, proiectul a fost suspendat. In acest sens, psihologul Adrian Gemanaru cere public conducerii Delfinariului reluarea protocolului de colaborare, deoarece aceasta terapie este extrem de benefica pentru copiii cu dizabilitati din Romania si lanseaza o petitie online pentru reluarea proiectului - http://www.petitieonline.net/petitie/delfinoterapie_pentru_autism-p08493156.html


Centrul Psihologic “Marea Neagra” si-a asumat obligatia ca pentru doua ore de terapie zilnica asigurata copiilor cu dizabilitati, sa suporte toate costurile de intretinere ale delfinilor, in valoare lunara de 10.000 lei, sa asigure specialist psiholog acreditat international pentru delfinoterapie, sa demareze o cercetare stiintifica, prin care sa demonstreze beneficiile delfinoterapei, sa suporte costurile de achizitionare a unui delfin in termen de 2 ani de la demararea proiectului, sa asigure personal medical pe timpul terapiei, sa suporte salariile lunare pentru personalul Delfinariului Constanta si toata logistica necesara desfasurarii proiectului in conditii optime.

“Sedintele de terapie cu animale sunt foarte apreciate in Occident, mai ales in Statele Unite ale Americii, si am decis sa demaram acest proiect si in Romania. Din motive administrative sau poate politice, nu pot sa-mi dau seama inca, proiectul a fost sistat si dorim sa facem o presiune publica pentru reluarea acestuia. Am alergat un maraton si un ultramaraton pentru constientizarea asupra beneficiilor terapiilor cu animale, am initiat si o petitie publica pentru a le arata celor din conducere ca membrii comunitatii doresc reluarea proiectului si vom face orice e necesar ca delfinoterapia sa devina o prioritate pentru Delfinariul Constanta”, psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului Psihologic “Marea Neagra”, care este in curs de acreditare B.C.B.A. la Universitatea North Texas din Statele Unite ale Americii.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu