characters characters

Cum poate fi schimbata atitudinea copiilor fata de matematica

21 mai 2018    |   1703 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

cum poate fi schimbata atitudinea copiilor fata de matematica
Cursurile online sunt din ce in ce mai populare in randul copiilor si adolescentilor, fiind o modalitate accesibila de a invata sau intelege mai usor materiile predate la scoala.
Un studiu recent arata ca in privinta matematicii, cursurile online nu doar ca ii ajuta pe copii sa invete usor, dar pot sa schimbe si atitudinea si credintele elevilor, ajutandu-i sa obtina performante mai bune la aceasta materie.

Citeste si alte materiale despre matematica:


Atitudinea pozitiva fata de matematica, la fel de importanta ca inteligenta

Fetele se tem mai mult de matematica decat baietii


Inca din primii ani de scoala, copiii invata ca exista doua categorii mari de oameni: cei care au talent la matematica si cei care nu au.



Aceste etichete nu fac decat sa ii descurajeze pe copii si sa afecteze negativ intreaga lor educatie. Exista o conexiune intre mentalitatea elevilor si modul in care invata si rezultatele pe care le obtin. „Atunci cand intampina dificultati in clasa, ei se gandesc ca nu sunt buni deloc in acel domeniu si renunta.”, sustin cercetatorii. Teoria mentalitatii flexibile, demonstrata de studii realizate asupra elevilor, confirma aceasta idee.

Un studiu care a inclus mai bine de 1000 de elevi si-a propus sa schimbe gandirea si modul in care elevii se raporteaza la capacitatea lor de a invata matematica inscriindu-i la un curs online de matematica. Cateva dintre ideile expuse in cadrul cursului au incercat sa arate elevilor ca matematica se afla oriunde in jurul lor, ca este utila in viata de zi cu zi, ca oricine poate invata matematica la nivele avansate si ca desenele si verbalizarea sunt strategii eficiente de a invata matematica.


„Multi elevi au o mentalitate rigida si daunatoare, considerand ca inteligenta lor este fixa si nu poate fi modificata. Dar cand are loc o schimbare in directia unei mentalitati flexibile, copiii intelegand ca inteligenta lor poate fi schimbata, atitudinea lor fata de matematica se schimba, iar rezultatele devin mai bune.” arata autorul studiului.


Cursul online la care au participat copiii din acest studiu a avut exact aceste rezultate, ajutandu-i pe copii sa se implice mai mult in lectiile de matematica de la scoala si sa obtina rezultate mai bune la teste.


Cum poti folosi aceste informatii?

  • Daca esti cadru didactic, ajuta-i pe copii sa descopere modalitati in care pot invata mai usor matematica si arata-le felul in care aceasta face parte din viata de zi cu zi.
  • Evita sa etichetezi copiii ca fiind talentati sau netalentati la matematica. Folosind metode diverse de predare si surse alternative de informatie, toti copiii pot intelege matematica.
  • Nu subestima rolul anxietatii fata de matematica in rezultatele pe care le obtine cel mic la scoala. De multe ori, copiii obtin rezultate scazute la matematica pentru ca le este teama, nu pentru ca nu au capacitatea de a o intelege.


Sursa: ScienDaily.com

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu