characters characters

Costurile vacantei de vara pentru copii – pierderile in invatare

22 iunie 2016    |   523 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

costurile vacantei de vara
Vacanta de vara este perioada din an cea mai asteptata de catre copii, insa nu neaparat si de catre parinti. Mai ales daca parintii nu au cu cine sa lase copilul acasa sau nu isi permit inscrierea copiilor in tabere si scoli de vara.

Daca in timpul anului scolar, copiii au deja un program bine stabilit, vara, parintii trebuie sa se ocupe indeaproape de copil, sa ii organizeze fiecare zi astfel incat sa combine placutul cu utilul, sa il tina ocupat, dar sa si invete ceva si sa se distreze.

Unii parinti aleg sa isi trimita copiii in tabere, la bunici pentru cateva saptamani, in timp ce altii le gasesc job-uri sezoniere daca copiii sunt deja in perioada liceului. Copiii care se descurca mai bine la unele materii dau meditatii pe timp de vara, in timp ce altii mai mari ii supravegheaza pe cei mai mici.

Vacanta e un motiv de ingrijorare si pentru ca majoritatea copiilor pierd din informatiile si abilitatile formate la scoala daca nu participa la programe de invatare sau daca nu folosesc abilitatile formate in timpul anului scolar.

Studiile arata ca majoritatea copiilor isi pierd din abilitatile matematice, de-a lungul verii, insa copiii din familiile cu venit limitat pierd si abilitatile de citit, fara a mai recupera. Astfel, pana in clasa a cincea, sustin specialistii, copiii saraci raman in urma cu trei ani fata de copiii din familii cu venit ridicat. Se pare ca jumatate din diferenta dintre rezultatele scolare ale copiilor din familiile defavorizate si cele ale copiilor din familii bogate se datoreaza pierderilor de cunostinte care au loc in timpul vacantei de vara.

Germania si Marea Britanie au semnalat problema vacantei prea mari de vara si au luat masuri. Vacanta la ei dureaza doar 6 saptamani, iar exemplul lor a fost urmat si de cateva scoli americane. “Elevii stau la scoala la fel de mult, doar ca intervalele difera”, sustin directorii acestor scoli.  

Copilul tau ce program are in aceasta vacanta de vara? :)

Sursa: NYTimes.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/tomandemma/7311566936/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu