characters characters

Copilul isi petrece aproape jumatate din viata dormind

18 octombrie 2017    |   1281 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Mihaela Oros Ai grija de somnul copilului tau
Miercuri, 4 octombrie a avut loc cea de-a doua editie a evenimentului „Ai grija de somnul copilului tau!” - seminar dedicat in intregime somnului copiilor nostri, cu unul dintre cei mai admirati si influenti specialisti in domeniu: d-na Doctor Mihaela Oros – Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria.

Participantii au avut posibilitatea de a adresa intrebari si de a primi pe loc raspunsurile la problemele care ii framanta sau motivele pentru care copiii adorm greu sau se trezesc in timpul somnului. 

Starea de somnolenta resimtita la un moment poate fi mai puternica sau mai slaba si este determinata de mecanismul homeostatic (care regleaza nevoia de somn) si de ritmul circadian. Mecanismul homeostatic se refera la perioada de timp care a trecut de cand copilul a dormit ultima oara si valoarea datoriei de somn (somnul insuficient sau de proasta calitate in timpul uneia sau mai multor nopti).

Acestia sunt o parte din factorii biologici care perturba somnului copilului:

  • Modificari ale ritmului circadian. Melatonina este secretata mai tarziu in timpul pubertatii decat la copii si adulti. Aceasta intarziere reseteaza temporar ritmul circadian, fapt care explica de ce adolescentii merg la culcare mai tarziu si sa trezesc foarte tarziu. 
  • Tulburari de somn, precum sforait, sindrom de apnee in somn, sindromul picioarelor nelinistite. Daca copilul sau adolescentul este irascibil, are un apetit scazut si manifesta tulburari de concentrare si de memorie, este recomandat sa consulti un medic pediatru specialist in somnologie.
  • Alte probleme de sanatate, cum ar fi: anxietate, alergii, infectii respiratorii, deviatie de sept.
  • Anumite medicamente, precum decongestionantele nazale, steroizii si unele medicamente pentru hipertensiune arteriala sau astm, pot afecta calitatea si durata somnului.
  • Factorii de mediu care au un impact negativ asupra somnului sunt: caldura, lumina, zgomotul, calitatea aerului.

Conferinta a fost  organizata de compania Ella Congress & Events.

Multumim tuturor companiilor care ne-au sprijinit in organizarea acestui eveniment: Babylino, Solaris Plant si Sipet de Sidef.

Si nu in ultimul rand, multumim tuturor partenerilor media:Revista Baby,  Femeia.ro, Mami.ro, Revista Ioana, ROmedic.ro, Centruldeparenting.ro, Bebelu.ro, Bebeh.ro, Mama de Profesie, Zecelucruri.ro, Stilulmeudeviata.ro, Mamaareblog.blogspot.ro, Blog.hopasus.ro, Suntparinte.ro.

Dr. Mihaela Oros este Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria. Somnologia pediatrica exista in Romania si datorita Dnei. Dr. Mihaela Oros. S-a implicat in dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrica in Romania si in supraspecializarea medicilor in acest domeniu; A fondat Asociatia pentru Tulburarile de Somn la Copii si Adolescenti a carei misiune este educatia si accesul medicilor la informatii valide si de ultima ora; A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Dr.  Mihaela Oros a initiat prima cercetare in Romania privind prevalenta problemelor respiratorii in timpul somnului la copii si adolescenti. S-a dovedit ca 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta  o tulburare de respiratie in timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva in somn.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu