characters characters

Cum sunt crescuti copiii care ajung adulti fericiti

26 iunie 2017    |   2141 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

copilarie fericita, maturitate implinita
Cine sunt adultii fericiti? Copiii care au avut parte de un mediu socioeconomic satisfacator? Copiii care au avut multe reusite intelectuale?

Multe teorii si studii aduc in prim plan nivelul economic al familiei sau dezvoltarea intelectuala a copiilor atunci cand incearca sa stabileasca factorii care duc la succesul oamenilor la maturitate.

Un studiu recent arata ca abilitatea de autoreglare (care cuprinde abilitatile sociale si gestionarea emotiilor) afecteaza in mod direct si profund evolutia copiilor in multe domenii ale vietii. Capacitatea de autoreglare si autocontrol influenteaza succesul in educatie si munca, relatiile de cuplu, sanatatea, integrarea sociala si nivelul de flexibilitate al personalitatii.

Aceasta concluzie se datoreaza unui studiu longitudinal realizat in peste 40 de ani de observatii si date colectate. Studiul a inceput in 1968, cand participantii aveau 8 ani si ultima colectare de date a fost in 2009, cand aveau 50 ani. Concluziile studiului arata ca modalitatile constructive de a rezolva probleme, luarea in considerare a sentimentelor si emotiilor altor persoane si o gandire pozitiva in copilarie pot prezice o adaptare eficienta la maturitate. Iar dezvoltarea capacitatii de autoreglare este incurajata printr-un stil de parenting orientat asupra copilului. Parintii cu acest stil de parenting sunt capabili sa isi analizeze propriul comportament din perspectiva copilului si sa creeze un mediu in care copiii pot sa simta afectiune si acceptare, dar si sa observe dedicarea si interesul parintilor fata de ei. In plus, parintii centrati pe copil acorda atentie si importanta parerilor copilului si reactioneaza la nevoile acestuia astfel incat cel mic sa primeasca sprijin si sa isi implineasca nevoile.

Unul dintre factorii care influenteaza in mod negativ evolutia la maturitate este consumul excesiv de alcool, care este asociat de obicei cu inceperea consumului de alcool la varste mici.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pexels.com/


Citeste si:


Vrei sa cresti un copil puternic? Invata-l sa-si controleze comportamentul


Grija si prezenta parintilor in copilarie este asociata cu fericirea la maturitate

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu