characters characters

Copiii bilingvi isi dezvolta mai repede limbajul

15 iunie 2016    |   1097 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

copiii bilingviParintii care isi cresc copiii in familii bilingve isi pot face griji cand vine vorba de a-l invata pe copil ambele limbi in acelasi timp, mai ales daca sunt foarte diferite.

„Se va descurca? Oare nu va incurca limbile intre ele atunci cand va vorbi? Nu il vom face mai confuz decat este? ” sunt cateva dintre intrebarile parintilor in aceasta situatie. Toate aceste ingrijorari se pare ca nu sunt fondate din punct de vedere stiintific, spun specialistii. A invata doua limbi inca de la inceputul vietii il ajuta pe copil sa inteleaga gramatica ambelor limbi si sa se descurce mai bine. „Copiii bilingvi invata limbajul mai repede si isi dezvolta abilitatile ce tin de limbaj chiar mai devreme de 1 an”, sustin specialistii.

Acestia au facut un studiu pe 72 de bebelusi cu varsta intre 12 si 13 luni, moment in care invatau cuvinte noi intr-o alta limba decat cea materna.

„Rezultatele studiului nostru arata ca nu e necesara o mai mare expunere a copiilor la o singura limba pentru a se descurca mai bine. Ceea ce duce la performante mai mari este sa ii crestem pe copii bilingvi, expunandu-I la doua limbi deodata. Totusi sunt necesare studii viitoare pentru a vedea cum anume proceseaza copiii propozitiile in noua limba si cat de buni sunt in a detecta erorile de limbaj”, sugereaza echipa de cercetatori. De asemenea, in prezent acestia cerceteaza cat de deschisi catre experiente noi sunt copiii bilingvi, in comparatie cu cei care invata doar limba materna.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu