characters characters

Cum cresti un copil genial

Sase abilitati pe care este bine sa le invete copilul tau pentru a avea succes

12 iulie 2017    |   1292 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

copii geniali
Cand vine vorba de educatia copiilor, se vorbeste din ce in ce mai mult de nevoia de a pune accentul pe abilitati sociale si emotionale si nu neaparat pe continut, deoarece progresul tehnologic poate suplini nevoia de a oferi corect si complet continutul necesar pentru diverse activitati.

Studiile arata ca abilitatile sociale sunt mai importante pentru succesul la maturitate decat inteligenta, iar in scolile din alte tari sunt implementate programe de mindfulness pentru a-i ajuta pe copii sa invete mai usor si sa faca fata propriilor emotii. Autoarele cartii Becoming Brilliant: What Science Tells Us About Raising Successful Children pornesc de la aceasta idee si arata modalitatile prin care parintii pot ajuta copiii sa aiba succes, pornind de la situatii obisnuite, din viata de zi cu zi.

Acestea incurajeaza parintii sa puna accentul pe urmatoarele abilitati ale copiilor pentru ca acestia sa aiba succes in viitor: cooperarea, comunicarea, gandirea critica, increderea in sine, creativitatea si continutul informational.

Pentru ca parintii sa poata forma copiilor aceste abilitati este necesar ca la randul lor, sa isi evalueze aceste abilitati si sa le imbunatateasca atunci cand este nevoie. De exemplu, un parinte care isi doreste sa dezvolte gandirea critica a copilului, nu va descuraja intrebarile pe care acesta le adreseaza. Cooperarea de asemenea porneste de la gradul in care parintele este disponibil sa coopereze cu copilul. De exemplu, atunci cand parintele refuza copilului dreptul de a alege cu ce sa se imbrace sau cand ii reproseaza ca nu este suficient de rapid, nu este dispus sa coopereze cu cel mic si vede situatia doar din propria perspectiva.

Il poti invata pe copilul tau abilitatile sociale din felul in care interactionezi cu el, ii raspunzi la intrebari sau ii incurajeazi creativitatea si curiozitatea, fara a fi nevoie sa investesti in cursuri, jucarii sofisticate sau carti speciale.

Sursa: NPR.org


*Sursa foto:freegreatpicture.com


Citeste si:


Felul in care copilul socializeaza poate prezice succesul de la maturitate


Personalitatea este mai importanta decat inteligenta pentru succesul in invatare

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu