characters characters

Cod galben de furtuna. Scolile din Bucuresti se inchid azi la ora 17

20 septembrie 2017    |   691 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

cod galben 20 septembrie
In Bucuresti, intervalul critic va fi de miercuri de la ora 20 pana joi, la ora la 3 dimineata, spun meteorologii.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizari de cod galben si cod portocaliu pentru majoritatea judetelor din tara.

In Bucuresti, primarul general a anuntat ca scolile vor fi inchise incepand cu ora 17, pentru ca elevii sa aiba timp pentru a ajunge acasa in siguranta.

Judetele cu cod portocaliu in perioada 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie sunt: Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau.

Aici, potrivit ANM, instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata si pe arii extinse se vor inregistra cantitati importante de apa cuprinse, in general, intre 50 si 70 l/mp.

In judetele cu cod galben, se anunta averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25... 30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp. Temporar vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55...60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h si vijelii.

Ce inseamna codul galben:

Fenomenele meteorologice prognozate (vant puternic, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceata) vor fi temporar periculoase pentru anumite activitati, dar altfel sunt obisnuite pentru perioada respectiva sau zona specificata.

Ce inseamna codul portocaliu:

Fenomenele meteorologice prognozate (vant puternic, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceata) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

Surse: Digi24.ro, MeteoRomania.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu