characters characters

Club de lectura pentru copii si parinti

Cum se pot implica parintii in educatia copiilor

06 decembrie 2017    |   3846 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

club de lectura copii si parinti
Un club de lectura pentru copii nu pare o idee asa neobisnuita. Insa un club de lectura pentru copii si parintii lor poate fi o idee buna pentru scolile care doresc sa incurajeze parintii sa participe mai mult la educatia copiilor lor.  

Daca te intrebi cum ar arata un astfel de club de lectura, iata un exemplu: o scoala din New York a pus in aplicare aceasta idee.

Clubul poarta numele de FIRST (tradus din engleza „Families Invited to Read and Share Together”: Familii Invitate sa Citeasca si sa Impartaseasca Impreuna) si a fost ideea unui parinte voluntar in cadrul scolii, Dorothy Distefano.


Citeste si alte materiale pe aceeasi tema:

Cum poate fi promovata lectura in scoli – idei de proiecte

Top 10 carti de citit pana la terminarea scolii


Cum poate functiona un club de lectura pentru copii si parinti?

Initiatoarea proiectului a inceput clubul de lectura cu elevi mai mari, din clasele de gimnaziu, pentru „a testa apele”. In scurt timp, au fost implicati si copii din clasele primare, in functie de nivelul abilitatii lor de lectura.

Fiecare grup de parinti si copii se intalneste regulat in biblioteca scolii. La intalnire, fiecare copil trebuie sa fie insotit de un adult care a citit cartea aleasa pentru intlanire. La clubul de lectura pot veni si matusi, unchi sau bunici – important este ca un adult apropiat de copil sa fie prezent.

Cartile sunt propuse de catre persoana care conduce clubul de lectura (parinte sau cadru didactic) si alese dupa criterii precum calitatea continutului, nivelul de atractivitate si nivelul de dificultate.

Discutia despre carte este mediata de catre cadrul didactic, dar ramane destul de libera, in functie de contributia copiilor si adultilor. Cei care participa la discutii primesc recompense simbolice (precum o bomboana). „Le amintim tuturor ca nu exista raspunsuri corecte sau gresite  si ca politetea este apreciata”, arata initiatoarea proiectului.

Clubul de lectura pentru parinti a primit feedback-uri pozitive atat din partea parintilor, cat si a copiilor. In plus, acestia declara ca intalnirile sunt distractive si interesante.

Daca esti cadru didactic, poti propune o astfel de idee in scoala ta, iar daca esti parinte, o poti propune in clasa copilului tau.

Sursa: EducationWorld.com


*Sursa foto:Pexels.com

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Jan Mariuta    05.08.2018 - 23:21
    Buna,doresc să fiu voluntar în clubul de lectură.
    Multumesc.