characters characters

Calendarul inscrierii in clasa pregatitoare 2017-2018

22 februarie 2017    |   819 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

clasa pregatitoare 2017
In clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea parinţilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi inscrisi daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentruparcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Prima etapa de inscrieri are loc intre 27 februarie si 16 martie, iar ultima etapa de inscriere se incheie pe 13 aprilie.

Iata care sunt, in detaliu, toate etapele inscrierii.

Pregatirea inscrierii

22 februarie 2017

Afisarea la fiecare scoala a circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare scoala, inclusive pe site-ul acesteia si pe site-ul inspectoratului scolar.

Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor si a scolilor si institutiilor unde se va realiza aceasta.

Afisarea la sediul scolilor a criteriilor specific de departajare elaborare de unitatile de invatamant.

23 februarie -2 martie 2017:Ziua portilor deschise si intalniri de consiliere a parintilor

La fiecare scoala care are clase pregatitoare se organizeaza o zi de vizita in care parintii, copiii si alte personae interesate pot vizita spatiile destinate clasei pregatitoare si pot discuta cu personalul didactic.

Intalniri de consiliere a parintilor

In gradinite se organizeaza intalniri de informare si consiliere a parintilor ai caror copii vor fi inscrisi in invatamantul primar in acest an.

22 februarie – 14 martie: evaluarea psihosomatica

Realizarea evaluarii nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, ai caror parinti au solicitat evaluarea.

22 februarie-14 martie 2017

Comunicarea rezultatului evaluarii psihosomatice a copilului, in scris, parintelui care a solicitat evaluarea.

Completarea si validarea cererilor-tip de inscriere in clasa pregatitoare

22 februarie 2017

Scolile si inspectoratele scolare afiseaza programul de completare a cererilor tip de inscriere in invatamantul primar.

27 februarie-16 martie 2017

Parintii completeaza cererile-tip de inscriere, online sau la scoala la care solicita inscrierea copiilor. Validarea si depunerea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor are loc zilnic, intre orele 8-18 (luni-vineri) si 9-13 (sambata).

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare

17 martie 2017

Comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar proceseaza cererile de inscriere la scoala de circumscriptie cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizeaza copiii la scoala de circumscriptie.

18-21 martie 2017

La nivelul scolilor, sunt procesate cererile de inscriere depuse de parintii care au solicitat inscrierea la o alta scoala decat cea de circumscriptie. Acestea sunt procesate in functie de criteriile generale si specific de departajare.

22 martie 2017

Comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar repartizeaza la scoala de circumscriptie acei copii ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

22-23 martie 2017

Scolile si site-ul inspectoratului scolar afiseaza candidatii inmatriculati, numarul de locuri ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare

23 martie 2017

Scolile si inspectoratele afiseaza procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

24 martie-30 martie 2017

Parintii depun si valideaza cererea-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

31 martie-5 aprilie 2017

Sunt procesate la nivelul scolilor, cererile-tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura elaborate de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare.

6 aprilie 2017

Sunt afisate la scoli listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.

7-13 aprilie 2017

Inspectoratul scolare centralizeaza si solutioneaza cererile parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la o unitate de invatamant.

Poti citi calendarul in intregime aici.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/astrozombie/3121669013/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu