characters characters

Ce-si doreste copilul tau de la tine

27 aprilie 2017    |   720 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 18 ani +.

ce au nevoie copiii
Nimeni nu stie cum ar trebuie crescuti cei mici pentru ca totul sa fie perfect si, Doamne, ce bine ar fi sa existe o reteta! Milioane de intrebari ne macina aproape tot timpul, mai ales in primii ani de viata ai copilului, mai ales atunci cand incep dilemele cu privire la educatie, cand ne lovim de tantrumuri, cand oboseala isi spune cuvantul. Care e calea? Ce trebuie sa fac ca sa fie bine si ce asteptari sa am de la cel mic?

Nu exista un adevar universal valabil, tot asa cum nu exista copii perfecti crescuti dupa retete perfecte. Si daca copii perfecti nu exista, care sa fie totusi asteptarile? Sa fie un copil bun? Sa invete bine? Sa faca un sport de performanta? Sa stie cel putin doua limbi straine? Sa-si imparta jucariile cu tovarasii de joaca? Sa spuna „Multumesc” si ”Te rog”? Sa citeasca? Sa fie empatic, generos si iubitor? Sa aiba incredere in el? Dar copilul tau ce-si doreste de la tine?

Singura asteptare legitima: sa fie iubit. Pentru ca singurul lucru pe care-l doreste cel mic de la tine este iubirea! Copilul nu trebuie sa dovedeasca nimic, trebuie doar sa fie sanatos si sa fie crescut cu iubire si cu blandete. Copilului nu trebuie sa-i ceri, ci sa-i oferi, iar asta iti va indeplini toate asteptarile tale de parinte. Pare generalist, dar nu e. Pare complicat, dar e atat de simplu. Cel mic nu vrea decat atentia si iubirea ta. Asta ii va da incredere in fortele proprii. Asta il va face sa se simta in singuranta in momente grele. Il va face constient de faptul ca te vei intoarce mereu la el. Asta il va ajuta sa se integreze in societate. Asta il va ajuta sa fie mai bun, mai empatic. Asta il va ajuta sa daruiasca si sa imparta. Asta il va ajuta sa accepte. Si poate cel mai important: asta il va invata cum sa iubeasca!

Am gresit, copilul tau isi mai doreste ceva de la tine: isi doreste un parinte fericit

In tot acest iures care ne inconjoara, nu uita de tine. Ai emotii si tu si nu stii uneori ce sa faci cu ele. Ai stresul zilei de maine si ganduri despre cum sa fie cat mai bine pentru copilul tau. Ai dorintele tale si nevoile tale, independente de copil. Ai vrea timpul tau si pentru tine, ai vrea inapoi timpul tau doar cu tine. Si, colac peste pupaza, desi e firesc sa simti asta, mai intervine si sentimentul de vinovatie destul de des. Cum sa iti permiti timp pentru tine, cand sunt atatea lucruri de facut si cand cel mic are nevoie de tine?

Vino la intalnirea cu dr. Laura Markham, din 13 mai 2017, si afla ce inseamna emotiile sanatoase si de ce este important sa le traiesti sau care sunt principiile unui parenting pozitiv. Detalii AICI.

laura markham


Fericirea parintilor inseamna linistea copiilor!

Un parinte fericit va creste cu siguranta un copil fericit si linistit. Este la fel de important sa ai grija de tine, pe cat este de important sa ai grija de cel mic. Copilul nu-si doreste un parinte anxios sau frustrat, ci un parinte care sa-l iubeasca neconditionat si care sa-i acorde atentie maxima si timp de calitate, in fiecare zi. Mai mult decat atat, copilul imita. Cresterea cu tipete va genera un adult cu potential violent. Adultul va aduce cu sine din copilarie trecutul tumultos sau trecutul linistit, asadar invata sa ai grija de tine, ca sa poti avea grija de el.

O noua conferinta de parenting

Pe 13 mai, Dr. Laura Markham, doctor in psihologie cu o vasta experienta clinica, autor si fondator al ahaparenting.com (platforma de parenting cu peste 100.000 de abonati), autor al bestseller-urilor „Parinti linistiti, copii fericiti” si „Parinti linistiti, frati fericiti”, vine pentru a doua oara in Romania si va sustine o noua conferinta de presa.

“In 2015 am intalnit-o pe Laura Markham. Eram insarcinata si abia asteptam sa aflu despre relatia dintre frati, altceva nu m-a interesat, le stiam “pe toate”. Am avut placerea sa cunosc o femeie atat de calda si atat de blanda, incat i-am sorbit fiecare cuvintel. M-a uimit puterea ei de empatie, felul in care putea sa se puna in locul copilului si sa ne explice cam ce simte el in momentele de furie, de criza. Atunci am aflat prima oara despre puterea unei crize “programate” si acest lucru ne-a salvat dupa ce a aparut pe lume cel de-al doilea copil. Pentru mine acestea au fost cele mai importante doua lucruri cu care eu am plecat de la prima conferinta a Laurei Markham si care ne-au salvat vietile de parinti cu doi copii: cum sa intelegi ce spune non verbal copilul atunci cand are un tantrum si cat de mult ajuta o criza programata la momentul potrivit! Abia astept sa o ascult din nou, sigur voi avea noi descoperiri de facut in mine si in  copiii mei!” (Ada Chindea, blogger)

Vino la eveniment si vei afla:

  • cum sa devii parintele bland de care copilul tau are nevoie;
  • care sunt uneltele de care ai nevoie pentru a creste un copil inteligent emotional;
  • ce inseamna emotiile sanatoase si de ce este important sa le traiesti;
  • cele trei principii pentru un parenting pozitiv;
  • cum sa iti convingi partenerul sa devina un parinte bland;
  • cum sa treci de la pedepse la comunicare;
  • de ce inteligenta emotionala (EQ) e mai importanta decat IQ-ul;
  • cum sa ii ajuti pe copii sa-si controleze comportamentul.

Detalii si inscrieri aici: http://e-parenting.ro/dr-laura-markham-la-bucuresti/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu