characters characters

Cate jucarii este bine sa aiba copiii

Cum pot influenta jucariile atentia si inteligenta copiilor

21 decembrie 2017    |   5212 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

jucarii copii
Cate jucarii a scris copilului tau ca isi doreste de la Mos Craciun? Mai putine jucarii ar putea sa insemne o joaca de calitate mai ridicata pentru copilul tau. Iar prezenta multor jucarii in casa este asociata cu o joaca de calitate mai scazuta.

Citeste si alte material pe aceeasi tema:

Top 10 cele mai populare jucarii din toate timpurile


De ce este mai bine pentru copii sa aiba mai putine jucarii


Acestea sunt rezultatele unui studiu recent realizat de universitatea Toledo din Ohio si confirmat si de cercetari anterioare.

Cand copiii au mai putine jucarii, se pot concentra mai bine si se implica intr-o joaca mai creativa. Astfel, un numar redus de jucarii poate duce la modalitati mai sanatoase de joaca si la o dezvoltare cognitiva mai profunda.

In cadrul studiului au fost observati 36 de prescolari cu varsta intre 18 si 30 luni, in timp ce se jucau liber. Copiilor li s-au dat fie 4 jucarii, fie 16. Observatiile au aratat ca in situatia in care au avut 4 jucarii la dispozitie, copiii s-au jucat cu acestea in modalitati mai variate si pentru perioade mai lungi de timp. Cand au avut 16 jucarii, atentia lor a fost distrasa mai usor, jucandu-se cu ele pentru perioade mai scurte.

Copiii care au avut 4 jucarii au interactionat de 1,5 ori mai multe ori cu jucariile, sugerand ca prescolarii tind sa se joace in modalitati mai sofisticate si mai avansate cand au mai putine jucarii. Cand copiii se joaca mai mult timp si de mai multe ori cu aceeasi jucarie, dezvoltarea lor cognitiva, coordonarea motrica si capacitatile de exprimare au de castigat.

Ce inseamna aceasta cercetare pentru viata ta de parinte? Incearca sa nu cheltuiesti mai multi bani pe jucarii decat ti-ai dori. Iar inainte de a decide daca vei cumpara o jucarie pentru copilul tau, intreaba-te daca este probabil sa se joace mai mult timp cu ea sau doar cateva zile.

In privinta cadourilor de Craciun, poti opta si pentru cadouri sub forma experientelor, nu a jucariilor: o excursie la munte, o dupa-amiaza la patinoar sau la sanius cu intreaga familie ar putea fi alegeri care sa aduca mai multa fericire decat o jucarie care se va alatura curand zecilor de jucarii date uitarii de catre copil.

*Sursa foto: Pexels.com

Sursa: PsychologyToday.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu