characters characters

Bac 2018. Sesiunea din august

Peste 45 000 de candidati au dat astazi prima proba

20 august 2018    |   918 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Bac 2018 sesiune august
Astazi incepe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, la care s-au inscris peste 45.000 de candidati. Potrivit Ministerului Educatiei, 28.488 dintre candidati sunt din promotia 2017-2018, iar 16.564 candidati sunt din promotiile anteriorare.

Astazi are loc proba scrisa la limba si literatura romana. Pe 21 august, are loc proba scrisa la Limba si literatura materna, pe 22 august, proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august, proba la alegere.

Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana are loc pe 24 si 27 august, iar proba de evaluare a competentelor in limba materna, pe 28 august. In perioada 29-30 august are loc evaluarea competentelor digitale, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba straina, pe 30 si 31 august.

Pe 1 septembrie vor fi afisate rezultatele examenului,in centrele de examen si pe bacalaureat.edu.ro. Pe 1 septembrie, pana la ora 16, pot fi depuse contestatiile. Pe 6 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Toate salile de examen vor fi supravegheate video si audio, iar candidatii nu au voie sa aduca in sala manuale, dictionare, notite, telefoane sau alte dispozitive electronice care ar putea fi folosite ca sursa de inspiratie sau informatie in timpul examenului. Elevii trebuie sa scrie cu cerneala sau pasta albastra, iar desenele vor fi realizate cu creion negru.

De asemenea, elevii nu au voie sa comunice intre ei sau sa incerce sa faca schimb de lucrari, ciorne, notite sau alte materiale. Incalcarea acestei reguli va fi sanctionata cu eliminarea din examen, iar notele obtinute la probele anterioare nu vor fi recunoscute.

Candidatii eliminati din examen din cauza incercarii de a copia nu vor mai avea dreptul sa participe la urmatoarele doua sesiuni de examen.

Conditiile de promovare a examenului de Bacalaureat sunt:

  • sustinerea tuturor problelor de evaluare orale si scrise
  • obtinerea unei note de minim 5 la fiecare dintre acestea
  • obtinerea mediei de 6 minim la probele scrise

Sesiunea din iulie a examenului de Bacalaureat din acest an a avut o rata de promovare de 69,7%, promovand 86.162 de candidati dintr-un total de 123.619.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu