characters characters

Azi incepe Evaluarea Nationala, clasa a VIII-a

11 iunie 2018    |   2100 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

evaluarea nationala 2018
Astazi peste 150 000 de absolventi de clasa a VIII-a au emotii pentru prima proba din cadrul Evaluarii Nationale: limba si literatura romana.

Examenul incepe la ora 9, dureaza trei ore si este supravegheat audio si video. Copiii trebuie sa foloseasca un pix sau un stilou cu cerneala albastra pentru rezolvarea probelor si sa aduca un act de identitate. In sala de examen nu au voie sa aduca telefoane sau orice alte instrumente electronice de calcul, de stocare a informatiilor sau de comunicare. De asemenea, sunt interzise cartile, dictionarele sau notitele.

Subiectele la limba romana in cadrul Evaluarii Nationale, clasa a VIII-a vor include si argumentarea apartenentei unui text la un gen epic sau liric, redactarea unei compuneri si intrebari care vizeaza intelegerea unui text.

Miercuri, pe 13 iunie, urmeaza proba la matematica, iar pe 14 iunie, este programata proba de limba si literatura materna pentru minoritati.

Rezultatele vor fi afisate pe data de 19 iunie 2018, iar contestatiile se vor putea depune in aceeasi zi, intre orela 16 si 19. Pe 23 iunie vor fi afisate rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor.

Cum se calculeaza media de admitere la liceu 2018

Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca media ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80% si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:.

MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN.

unde:.

MA = media de admitere;.

ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;.

EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a.

 

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu