characters characters

Autocontrolul si venitul castigat la maturitate

Invata-l pe copil sa amane recompense si va castiga mai bine la maturitate

20 septembrie 2018    |   1344 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

autocontrolul si venitul castigat la maturitate
Vrei sa il ajuti pe copilul tau sa aiba un venit suficient de bun la maturitate? Statisticile au identificat care sunt factorii care influenteaza venitul la maturitate. Acesta este asociat cu multi factori, inclusiv educatia, genul, varsta si profesia, insa exista si factori comportamentali care influenteaza venitul la maturitate.

Afla mai multe despre acest subiect:

Autocontrolul este mai important pentru succesul scolar decat inteligenta


Autocontrolul si succesul in viata


Unul dintre cele mai importante comportamente care sunt asociate cu un venit ridicat la maturitate este capacitatea de a amana recompensa. Aceasta capacitate tine de autocontrol si a fost masurata prin experimentul cunoscut sub numele de „testul bezelei”. Testul bezelei masoara capacitatea copiilor de a alege o recompensa mai mare in viitorul indepartat fata de una mai mica in prezent. Copiii sunt pusi sa aleaga intre a manca o bezea imediat sau a astepta 15 minute pentru a primi doua bezele.

Educatia si ocupatia sunt cei mai buni predictori pentru venitul castigat, urmate de localizarea geografica si de gen- barbatii castigand mai mult decat femeile. Insa surprinzator, urmatorul factor in ordinea importantei il reprezinta abilitatea unei persoane de a amana recompensa, acesta fiind chiar mai importanta decat varsta sau etnia unei persoane.

Astfel, autorii studiului recomanda interventii timpurii in randul copiilor, prin care acestia sa fie invatati sa isi amane recompensa. „Daca iti doresti pentru copilul tau sa castige bani frumosi, invata-l de mic sa amane recompensele immediate, pentru altele, mai semnificative, pe termen lung. Suna mai usor decat este in realitate, pentru ca foarte putini oameni au aceasta capacitate. Cu rabdare si exercitiu insa, aceasta abilitate se poate imbunatati.”, concluzioneaza cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu