characters characters

Atentia copiilor este mai buna dupa o lectie in aer liber

08 februarie 2018    |   1558 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

lectie in aer liber
Copiii cu varsta de 9-10 ani sunt mai atenti si mai implicati in lectii dupa ce participa la o lectie in aer liber, in natura.

Efectul benefic al timpului petrecut in natura asupra copiilor a permis profesorilor sa predea aproape de doua ori mai mult in clasa. Astfel, lectiile in aer liber ar putea fi o modalitate simpla si accesibila de a imbunatati implicarea elevilor in activitatea scolara.

Citeste si alte materiale despre acest subiect:


Invatarea in aer liber ajuta dezvoltarea copiilor


Spatiile verzi influenteaza pozitiv atentia copiilor


Efectele pozitive ale naturii asupra oamenilor sunt cunoscute de mai mult timp. Cand adultii petrec timp in natura sau in parc se bucura de beneficii precum activitate fizica crescuta, reducerea stresului, capacitate de concentrare a atentiei mai buna si motivatie crescuta. Iar spatiile verzi din apropierea scolilor pot avea efecte pozitive asupra atentiei copiilor.

Insa pentru cadrele didactice, lectiile in aer liber pot parea mai mult o bataie de cap si o experienta care mai mult sa ii agite pe copii decat sa ii ajute sa se concentreze mai bine la lectiile din clasa. Un studiu realizat de Universitatea din Illinois a testat daca aceasta temere este fondata: sunt copiii mai atenti la lectiile din clasa dupa ce au participat la o lectie in natura?

Doua cadre didactice, timp de 10 saptamani, au tinut cate o lectie in natura, urmata de o lectie asemanatoare in clasa. Dupa fiecare lectie tinuta in natura si in clasa, cercetatorii au masurat nivelul de implicare al elevilor (de exemplu, au numarat de cate ori cadrul didactic a fost nevoit sa redirectioneze atentia copiilor catre lectie).

Rezultatele au arata ca elevii au fost mai implicati in activitatea scolara dupa ce au participat la o lectie in natura. In loc sa fie mai agitati si mai neatenti imediat dupa ce au participat la o lectie in aer liber, copiii au fost semnificativ mai atenti si mai implicati in invatare. Numarul de atentionari date de cadrele didactice a fost injumatatit dupa ce copiii au participat la o lectie in natura.

Astfel, cadrele didactice au putut sa predea fara intreruperi pentru o perioada de timp de aproape doua ori mai lunga decat in mod obisnuit.  

Cum poti folosi aceste informatii?

  • Daca esti cadru didactic, incearca sa organizezi lectii in aer liber cu elevii tai, atunci cand vremea o permite.
  • Daca esti parinte, propune cadrelor didactice de la clasa copilului tau sa faca acest lucru si arata-le ce spun studiile.
  • De asemenea, incurajeaza-l pe copil sa petreaca timp in natura, pentru a-i imbunatati capacitatea de concentrare a atentiei si memoria.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu