characters characters

Asociatia Curtea Veche va dona 10.000 de carti copiilor din Romania in urma concertului caritabil sustinut de LOREDANA la New York

27 mai 2016    |   320 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Loredana
In urma concertului caritabil sustinut de LOREDANA si banda Agurida la New York, organizat de MARA Society in beneficiul Asociatiei Curtea Veche, se vor dona 10.000 de carti elevilor din satele romanesti unde vor fi organizate ulterior si cluburi de lectura interactive. Actiunea face parte din programul national de lectura“Cartile copilariei” care are drept scop promovarea cititului de placere in randul copiilor si combaterea analfabetismului in Romania.


Evenimentul de strangere de fonduri a fost organizat de MARA Society cu sprijinul Institutului Cultural Roman din New York si a avut loc in data de 13 mai la Webster Hall - The Marlin Room.Statisticile din ce in ce mai ingrijoratoare privind rezultatele slabe in sistemul educational din Romania, rata abandonului scolar, accesul scazut la carti potrivite varstei pentru copiii din mediul rural, scaderea dramatica a lecturii in randul celor mici, precum si dificultaţile in inţelegerea textelor sunt doar cateva dintre aspectele pentru care LOREDANA a decis sa se alature acestui proiect.


„Cauza pentru care a fost organizat acest eveniment si atmosfera creata de Loredana a unit in jurul nostru, la New York, romanii din diaspora care cu generozitate si bucurie au facut un gest fata de scoala romaneasca donand pentru copiii de la sate. Cei plecati nu ar fi reusit fara educatia primita in tara sa faca o cariera peste ocean. Donatia este un fel de a multumi fostilor lor dascali si profesori din Romania si de a acorda o sansa la educatie unor copii defavorizati.”declara Iren Arsene Mate, presedinte Asociatia Curtea Veche.


Participarea numeroasa a spectatorilor a facut ca o parte dintre cei care voiau sa o vada pe Loredana in concert sa stea mai bine de o ora la coada pentru a intra, unii dintre ei cumparandu-si bilet in ultimul moment, iar momentul muzical a depasit cele 80 de minute stabilite initial pana la peste doua ore ca urmare a bis-urilor repetate. Indragita artistaa oferit publicului din New York toate marile ei hit-uri, alaturi de coveruri ale unor piese recunoscute precum„New York, New York” si „Over The Rainbow”, piesa ce apartine lui Judy Garland si pe care o va interpreta curand intr-un musical lansat la Bucuresti.


Campania de strangere de fonduri continua pentru toti cei interesati sa contribuie online cu donatii pe site-ul www.marasociety.com. Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si despre proiectele pe care le desfasoara puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu