characters characters

Afectiunea parintilor ajuta dezvoltarea creierului bebelusilor

17 iulie 2017    |   1183 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

afectiunea parintilor si dezvoltarea creierului bebelusilor
Cu cat parintii isi imbratiseaza bebelusii mai mult, cu atat creierul lor se dezvolta mai bine, arata un studiu realizat in Ohio, SUA.

La studiu au participat 125 bebelusi, nascuti atat la termen, cat si prematur. Cercetatorii au studiat nivelul de afectiune primit din partea parintilor si ingrijitorilor si felul in care creierul copiilor reactiona la aceasta. Bebelusii prematuri au reactionat la afectiune mai putin intens decat bebelusii nascuti la termen. De asemenea, copiii care au fost imbratisati si mangaiati mai des de catre parinti si personalul spitalului au avut reactii neurofiziologice mai puternice la gesturile de afectiune.

Aceasta observatie arata, potrivit cercetatorilor, ca simplul contact fizic (precum leganatul copilului in brate) poate influenta felul in care se dezvolta creierul acestuia. De asemenea, autorii atrag atentia asupra faptului ca bebelusii nascuti prematur au nevoie sa primeasca din partea parintilor mai multa afectiune fizica, pentru ca reactiile lor la aceasta sa fie similare copiilor nascuti la termen.

*Sursa foto:Pixabay.com

Sursa: Newsner.com


Citeste si:


Iubirea neconditionata a parintilor ajuta dezvoltarea copiilor


Abuzul emotional asupra copiilor are aceleasi efecte ca cel fizic 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu