characters characters

Activitatile extracurriculare in copilarie

Prea multe activitati extracurriculare fac mai mult rau decat bine

15 mai 2018    |   2081 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

activitati extracurriculare
Un studiu recent realizat in Marea Britanie confirma ceea ce banuiau deja toti parintii copiilor cu multe activitati extrascolare: cand acestea sunt prea multe, afecteaza negativ viata de familie.


Autorii studiului au intervievat 50 de familii cu copiii in clasele primare. Majoritatea copiilor (88%) erau inscrisi la activitati extracurriculare in 4-5 zile pe saptamana, 58% dintre copii avand mai mult de o activitate pe zi. Astfel, activitatile extracurriculare ale copiilor ajung sa domine viata de familie, mai ales in familiile cu mai multi copii.

Afla mai multe despre acest subiect:

De ce nu e bine sa nu umpli tot programul copilului in vacanta


Activitati pentru copii, in functie de varsta


Cand copiii sunt inscrisi la atat de multe cursuri extrascolare, timpul petrecut in familie scade, iar banii si energia familiei au de suferit. Una dintre mame a descris copiii sai ca fiind epuizati si „nu merg la culcare pana la ora 21 sau 22.


Autorii studiului atrag atentia asupra faptului ca desi parintii au intentia de a-i ajuta pe copii sa aiba un viitor mai bun inscriindu-i la cat mai multe activitati extracurriculare, realitatea arata ca lucrurile pot sta altfel. Copiii pot sa se bucure de unele beneficii in urma cursurilor extrascolare, insa un program incarcat al copiilor poate pune o presiune considerabila asupra resurselor si relatiilor de familie, dar si asupra dezvoltarii si starii de bine a copiilor.


Astfel, parintii care se simt presati sa isi inscrie copiii la multe activitati extracurriculare pot sa aiba in vedere faptul ca este important pentru intreaga familie sa exista un echilibru.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu