characters characters

Abuzul emotional asupra copiilor

Abuzul emotional are aceleasi urmari ca cel fizic

27 octombrie 2015    |   2524 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Abuzul emotional asupra copiilor
Abuzul emotional poate fi la fel de daunator ca si abuzul fizic sau neglijarea copiilor, iar studiile din domeniul neurostiintei arata ca atat durerea fizica, cat si cea emotionala activeaza aceleasi zone din creier.

Abuzul emotional, spun specialistii, include comportamente precum violenta verbala, intimidarea, respingerea, umilirea si ridiculizarea. Statisticile arata ca 1 din 3 copii este supus abuzului emotional. Abuzul emotional include comportamente care afecteaza echilibrul emotional al copiilor, pornind de la violenta verbala (intimidare, umilire, ridiculizare, hartuire etc) pana la neglijare si abandon.

„Unii oameni presupun ca abuzul fizic este mai daunator decat alte tipuri de abuz, insa ambele au consecinte similare”, spune David Vachon, profesor al departamentului de Psihologie. „Aceste consecinte includ simptome de anxietate, depresie si agresivitate”.

Aceste rezultate sunt importante pentru ca schimba perspectiva asupra relatiei dintre parinti si copii, relatie in care de multe ori pot aparea forme ale abuzului emotional. In plus, abuzul emotional asupra copiilor este mult mai frecvent decat cel fizic.

In plus, se pare ca nu exista diferente intre fete si baieti in privinta modului in care sunt afectati de abuz. Acest studiu e util si pentru ca,schimba modul in care cercetatorii, clinicienii si oamenii in general gandesc despre abuzul asupra copiilor.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/89119745@N00/10614909766/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu