characters characters

Abilitatile sociale si succesul in viata

Succesul in viata depinde mai mult de abilitatile sociale decat de performanta academica

20 aprilie 2017    |   1714 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

abilitatile sociale si succesul in viata
Un studiu care a urmarit aproximativ 800 de copii de la gradinita pana la maturitate a scos in evidenta factorii cei mai importanti pentru succes.

Se pare ca exista o legatura intre abilitatile sociale din copilarie si nivelul de fericire la maturitate. Copiii care la gradinita imparteau cu usurinta jucariile si ii ajutau pe ceilalti aveau mai multe sanse sa termine o facultate si sa fie angajati la varsta de 25 ani. Copiii care aveau probleme in legatura cu rezolvarea conflictelor, cooperarea sau comunicarea, au prezentat un risc mai crescut de a abandona liceul sau facultatea si de a avea probleme cu abuzul de substante sau probleme legale.

Cel mai important aspect al cercetarii este ca abilitatile sociale pot fi invatate oricand, fiind mai flexibile decat coeficientul de inteligenta  sau temperamentul. „In mod traditional, ne-am concentrat mai mult pe reusita scolara a copiilor, iar acum, intelegem treptat ca rezultatele scolare sunt doar o parte a factorilor care determina succesul in viata. ”

Mesajul pentru parinti este ca abilitatile sociale si inteligenta emotionala sunt esentiale pentru succesul in viata al copiilor. Iar parintii au nevoie sa descopere modalitatile cele mai eficiente prin care pot forma abilitatile sociale ale copiilor, dincolo de a-i incuraja sa imparta jucariile cu alti copii. Lectura alaturi de copil si discutiile despre emotiile si comportamentul personajelor, jocurile care exerseaza autocontrolul copiilor sau identificarea emotiilor sunt modalitati prin care parintii isi pot ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile sociale.

*Sursa foto: Pixabay.com


Sursa: CNN.com


Citeste:


Esecul la scoala nu inseamna esecul in viata


10 modalitati prin care parintii incurajeaza inteligenta emotionala copiilor

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu