characters characters

Conditii de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare

27 martie 2013    |   1044 vizualizări

Conform Metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, inscrierea copiilor in invatamantul primar in anul 2013 se realizeaza astfel:

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare.
Parintii ai caror copii nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2012-2013 si implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv, pot inscrie, la cerere, copiii in invatamantul primar, in clasa I, in conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
Inspectoratele scolare si unitatile de invatamant au obligatia de a asigura permanent informarea si consilierea parintilor referitor la prevederile legii si ale metodologiei in ceea ce priveste inscrierea copiilor in invatamantul primar. Persoanele care raspund la intrebarile/solicitarile parintilor au obligatia de a cunoaste aceste prevederi, precum si optiunile pe care le au parintii privind alegerea nivelului de clasa sau a unitatii de invatamant in care isi pot inscrie copiii si trebuie sa poata oferi detalii referitoare la continutul activitatilor educationale care se desfasoara in clasa pregatitoare, la abordarea didactica, la organizarea programului scolar etc. Consilierea se face avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013 inclusiv pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.
Inscrierea copiilor mentionati mai sus in clasa pregatitoare se face la solicitarea scrisa a parintilor, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora, facuta de specialisti, atesta pregatirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.
Parintii copiilor care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013 inclusiv care nu opteaza pentru inscrierea copiilor lor in clasa pregatitoare in anul scolar 2013-2014 sau ai celor pentru care evaluarea arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare isi vor inscrie copiii la gradinita, in grupa mare.

In cazul in care exista solicitari de inscriere in clasa pregatitoare a copiilor care implinesc 6 ani dupa data de 31 decembrie 2013, inspectoratele scolare/unitatile de invatamant vor consilia parintii privind nevoia de a lua decizii in interesul educational al elevului si ii vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decat in situatia in care evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. In cazul in care rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare, copiii vor fi inscrisi in grupa mare din invatamantul prescolar. Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat.



Inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv
Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv, care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2012-2013 si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I, vor fi inmatriculati in clasele I deja existente, pe locurile disponibile.
In cazul in care exista solicitari de inscriere in clasa I a copiilor care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2012-2013 si care implinesc 7 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inspectoratele scolare/unitatile de invatamant vor consilia parintii privind nevoia de a lua decizii in interesul educational al elevului si ii vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decat in situatia in care evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei I. In cazul in care rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei I, copiii vor fi inscrisi in clasa pregatitoare. Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat.
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu