characters characters

75 de olimpiade si concursuri scolare si-au stabilit castigatorii

12 aprilie 2018    |   1385 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

medalii
In perioada 23 martie - 6 aprilie 2018, s-a desfasurat etapa nationala a 75 de olimpiade si concursuri scolare, organizate sub coordonarea Ministerului Educatiei Nationale si a inspectoratelor scolare judetene.


Competitiile au reunit 9.921 de elevi, calificati dupa fazele judetene si regionale. In urma punctajelor acumulate dupa desfasurarea probelor de concurs, 2.689 de elevi s-au clasat pe podium (locurile I, II si III), iar alti 1.302 elevi au fost recompensati cu mentiuni. In aceasta etapa au fost angrenati 3.063 de profesori, dintre care 1.291 au facut parte din comisiile centrale de organizare si evaluare, in timp ce 1.772 de profesori au insotit loturile participante.


Olimpiadele si concursurile scolare sunt competitii scolare pe discipline de studiu/domenii de pregatire, interdisciplinare si transdisciplinare, al caror obiectiv general este stimularea elevilor cu performante scolare inalte sau care manifesta interes si au aptitudini deosebite in diverse domenii: stiintific, tehnico-aplicativ, cultural-artistic, civic si sportiv. In acelasi timp sunt urmarite promovarea valorilor culturale si etice fundamentale, cultivarea spiritului de fair-play si a competitivitatii, respectiv dezvoltarea aptitudinilor de comunicare interpersonala. Participarea este deschisa tuturor elevilor.


„Felicit toti elevii si profesorii implicati in organizarea si desfasurarea etapei nationale a olimpiadelor scolare din acest an. In acelasi timp, le multumesc tuturor pentru eforturile depuse si sper ca acestea s-au concretizat in rezultatele obtinute. Indiferent de domeniul lor sau de premii, competiţiile trebuie sa stimuleze creativitatea si gândirea critica, fiind o sursa de motivare in procesul de invatare, dar si o forma de a dezvolta talentul, abilitatile si cunostintele celor care participa”, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto:Flickr.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu