characters characters

Invitatie: eveniment pentru parinti- Bine ati venit in lumea magica a lui Retman!

20 decembrie 2010    |   2103 vizualizări
Lansarea Retmagia si minunatele aventuri ale lui Retman”Retmagia si minunatele aventuri ale lui Retman” reprezinta cadoul special de Craciun, oferit de Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Universitatii ”Babes-Bolyai” din Cluj. Cartea va fi prezentata si lansata public luni, 20 decembrie 2010, de la ora 18.00, la Libraria Origine (Calea Motilor, nr. 111, Cluj-Napoca).

Lucrarea, aparuta la editura RTS, reprezinta o culegere de povesti ilustrate, realizata de catre psihologii clujeni cu scopul de a oferi principii utile pentru cresterea si dezvoltarea copiilor si adolescentilor.
 
”Sunt povesti create de catre psihologi pentru a dezvolta la copii emotii si comportamente sanatoase. Altfel spus, este psihoterapie transmisa prin povesti. Personajul principal, Retman, este echivalentul eroilor din povestile clasice, Fat Frumos, Greuceanu, sau moderne, Superman”, a declarat profesorul universitar, doctor in psihologie, Daniel David, coordonatorul lucrarii.

”Retmagia...” se adreseaza, intr-o forma accesibila, atat parintilor si copiilor, cat si profesionistilor psihologi in activitatile lor curente de consiliere.
 
Pe langa prezentarea lui Retman si a lumii lui vrajite (Rationalia), cartea contine povesti-exercitii despre cum poti scapa de anxietate, depresie, furie ori sentimentul de vinovatie, grupate pe diferite categorii de varste (de la 4 pana la 18 ani).
 
De asemenea, partea finala ofera fise si jocuri care ajuta la invatarea si verificarea comportamentelor emotionale sanatoase dobandite, precum si doua ”decaloage”, al irationalitatii, respectiv al rationalitatii.

Eficienta povestilor elaborate de psihologii clujeni a fost deja testata si studiata stiintific, multe dintre ele fiind puse in scena in cadrul serbarilor din gradinite, copiii si parintii receptandu-le extraordinar de bine.
 
Retman (al carui nume deriva de la Rational-Emotive Therapy) este un concept elaborat in anii 80 de catre psihologii americani, care l-au abandonat insa atunci din lipsa de fonduri (costurile ridicate in acea perioada a realizarii benzilor desenate). Psihologii clujeni au reluat proiectul incepand cu 2008 si au obtinut acordul colegilor de la Albert Ellis Institute, din New York, pentru a folosi numele. Personajul – design-ul fizic, conceptualizarea si actiunile sale – sunt insa complet diferite de varianta americana.

Prezentarea publica a cartii, de luni, 20 decembrie, de la ora 18.00 (Libraria Origine, Calea Motilor, nr. 111) va fi facuta de catre dr. psiholog Daniel David (coordonator) si inivitatii sai, dr. psiholog Anca Dobrean si dr. psihiatru Viorel Lupu.
Va asteptam cu drag!

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu