characters characters

15% dintre copii adorm in timpul orelor de scoala. Copilul tau nu trebuie sa fie o statistica!

11 septembrie 2017    |   743 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Ai grija de somnul copilului tau
De cele mai multe ori, ai o idee destul de clara despre cauzele care iti tin copilul treaz pana tarziu in noapte sau care il impiedica sa doarma linistit pana dimineata. Insa, nu toti "hotii de somn" sunt usor de recunoscut. 

Miercuri, 4 octombrie, incepand cu ora 18.30, te invitam la a II-a editie a seminarului „Ai grija de somnul copilului tau!” - un eveniment dedicat in intregime somnului copiilor nostri, cu unul dintre cei mai admirati si influenti specialisti in domeniu: d-na Doctor Mihaela Oros – Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria.

Temele seminarului:

Fiecare copil este unic. Un copil nu este un mic adult.

Rolul somnului

Pattern-ul somnului din perioada de sugar pana la adolescenta

Rutina de somn  - aspecte de siguranta

Importanta diagnosticarii problemelor de somn la copil

Tehnici de diagnostic şi screening

Strategii terapeutice

„Copilul işi petrece aproape jumatate din viata dormind. De aceea afectiunile respiratorii din timpul somnului au o importanta speciala in perioada copilariei.”

„Consolidarea somnului pe parcursul noptii este considerata o achizitie majora de dezvoltare şi reprezinta o problema centrala in ingrijirea sugarului.”

„Fiziologia, reglarea, arhitectura şi distributia somnului variaza in functie de varsta.”

„Efectele deprivarii de somn sunt urmatoarele:

  • afectarea functiilor cognitive
  • scaderea temperaturii corpului
  • scaderea imunitatii
  • scaderea eliberarii de hormon de crestere
  • cresterea si maturarea sexuala
  •  tulburari metabolice – creste activitatea tiroidiana si rezistenta la insulina
  • obezitatea
  • simptome neurologice - nistagmus, tremor, creste sensibilitatea la durere”, avertizeaza doamna doctor Dr. Mihaela Oros.

Conferinta este organizata de compania Ella Congress & Events.

Multumim tuturor companiilor care ne-au sprijinit in organizarea acestui eveniment: Babylino, Sipet de Sidef.

Dr.  Mihaela Oros este Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria. Somnologia pediatrica exista in Romania si datorita Dnei. Dr. Mihaela Oros. S-a implicat in dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrica in Romania si in supraspecializarea medicilor in acest domeniu; A fondat Asociatia pentru Tulburarile de Somn la Copii si Adolescenti a carei misiune este educatia si accesul medicilor la informatii valide si de ultima ora; A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Dr. Mihaela Oros a initiat prima cercetare in Romania privind prevalenta problemelor respiratorii in timpul somnului la copii si adolescenti. S-a dovedit ca 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta  o tulburare de respiratie in timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva in somn.

Despre Organizator

Ella Congress & Events este unul dintre cei mai mari organizatori de congrese medicale din Romania, cu un portofoliu de peste 25 de evenimente anual, care implica mii de medici din Romania si nu numai. Ella Congress & Events se diferentiaza prin standardul de excelenta la toate nivelurile:  al continutului livrat, al valorii si expertizei speakerilor, al experientei participantilor.

http://www.ellacongress.ro/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu