characters characters

Parcuri nationale din Romania

Destinatii de vacanta care va apropie de natura

Propus de: SuntParinte.ro   |   19 iulie 2018    |   8578 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Parcuri nationale din Romania
Parcurile nationale din Romania pot fi o alegere perfecta pentru vacanta de vara. Daca vreti sa organizati o iesire de cateva zile, dar nu aveti inspiratie, iata o lista de destinatii de vacanta care va vor ajuta sa apreciati natura si frumusetea tarii noastre.

Parcuri nationale din Romania

Iata cateva informatii utile despre cateva parcuri nationale din Romania:

Parcul National Calimani

Principalele atractii turistice de care va puteti bucura in Parcul Calimani sunt Rezervatia naturala 12 Apostoli, Cascada Tihu, Rezervatia Iezerul Calimanului si creasta Negroiul Unguresc – Pietrosul.

Parcul Calimani se bucura de o fauna (boncanitul cerbilor este unul dintre atractiile principale ale parcului) si flora deosebita – bujorii de munte sunt de asemenea un motiv pentru vizitarea parcului. Turistii sunt avertizati sa aiba grija la prezenta viperei, a carei muscatura este otravitoare.

Pentru a vizita Parcul Calimani pe cont propriu, va fi nevoie sa platiti un tarif de 6 lei/adult si 3lei/copil,elev, student. Iar daca vreti sa va bucurati de un traseu turistic cu ghid, veti plati 22 euro pentru un grup de 3 persoane. Pentru fiecare persoana in plus se adauga cate 3 euro. Poti afla mai multe despre Parcul Calimani pe site-ul oficial al acestuia.

Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas

Teritoriul parcului se intinde pe raza judetelor Harghita si Neamt si cuprinde 18 trasee montane. Fauna si flora parcului include specii rare si protejate de animale si pasari (salamandra, tritonul cu creasta, acvila de munte, fluturasul de stanca sau ciocanitoarea de munte) si plante (papucul-doamnei, floarea de colt si sangele-voinicului) pe care le puteti observa si admira. Printre atractiile pe care le puteti include in excursia voastra se numara Lacul Rosu, Suhardul Mic, Masivul Ghilcos si Cheile Bicazului.

Aflati mai multe detalii despre parc si despre ce nu trebuie sa ratati aici

Parcul National Muntii Rodnei

Se intinde pe raza judetelor Maramures si Bistrita-Nasaud si a fost infiintat in anul 1932. Datorita varietatii reliefului si intinderii sale, Parcul National Muntii Rodnei ofera posibilitati turistice diverse: turismul de recreere (parcurgerea traseelor montane), statiunea Sangeorz-Bai pentru turistii interesati de cure balneare, obiective istorice culturale si traditionale din Maramures, casele memoriale Geroge Cosbuc si Liviu Rebreanu, turismul ecvestru (parcurgerea traseelor pe cai, alaturi de ghizi, in zonele Poienii Narciselor, Lacului Lala, Vârfurile Ineu, Ineuș și Roșu ) Pentru informatii privind cazarea, traseele si harta completa, vizitati ParcRodna.ro.

Parcul National Piatra Craiului

Parcul National Piatra Craiului se extinde pe raza judetelor Brasov si Arges, incluzand suprafete apartinand localitatilor Zarnesti, Moeciu (satele Magura si Pestera), Bran, Rucar si Dambovicioara. Si aici puteti parcuge trasee montane de diferite dificultati, vizita pesteri (Pestera Pestera de la Coltii Chiliilor si Pestera Dambovicioarei, de exemplu) sau satele montane cu arhitectura traditionala. Pentru o vizita de 5 zile, este necesar sa cumperi un bilet in valoare de 5 lei. Copiii cu varsta dub 14 ani nu platesc bilet. Modalitatile prin care poti plati biletul de intrare sunt detaliate aici.

Vizitati site-ul oficial pentru mai multe informatii despre toate destinatiile de care va puteti bucura in aceasta zona.

Parcul National Cozia

In Parcul National Cozia, aveti de ales dintre 9 trasee turistice, a caror dificultate este descrisa aici, dar puteti vizita si manastiri vechi, statiunile balneare Caciulata si Calimanesti sau va puteti caza in localitati agroturistice, unde sa descoperiti traditii si obiceiuri locale, sa va bucurati de peisaje naturale. Pentru harta turistica, informatii despre cazare si alte atractii turistice, vizitati site-ul oficial al parcului, Cozia.ro.

Parcul National Buila-Vanturarita

Situat in judetul Valcea, parcul poarta numele a doua varfuri din masivul montan: Buila si Vanturarita. Punctele de acces in parc sunt localitatile Costesti (Bistriţa si Pietreni), Barbatesti, Cheia si Baile Olanesti. Puteti explora traseele turistice din acest parc, vizita manastiri sau pesteri (Pestera cu Lac, Pestera Laleaua Verde) sau poienile cu orhidee din Valea Cheii. Aflati mai multe despre parc pe site-ul Buila.ro.

Parcul National Retezat

Parcul National Retezat este unul dintre cele mai populare parcuri nationale, pe buna dreptate. Aici puteti admira 90 de specii de plante endemice, care nu exista in alte locuri, 80 de lacuri, printre care si cel mai intins lac glaciar din Romania, lacul Bucura si cel mai adanc lac glaciar din tara, lacul Zanoaga. Aflati mai multe despre obiectivele turistice din preajma parcului national si detalii despre traseele montane.


Parcurile nationale au rolul de a proteja specii de plante si animale, asa ca este important sa nu afectati flora si fauna acestora culegand plante, prinzand insecte sau animale sau deteriorand in alte feluri mediul inconjurator. Turismul in parcurile nationale are scopuri recreative si educative. Cu alte cuvinte, aveti voie sa observati si sa va bucurati de peisaje, fara a interveni in vreun fel in acestea :).


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Ce poti face in mini-vacanta de august la Ideo Ides cu cel mic?
    Ce poti face in mini-vacanta de august la Ideo Ides cu cel mic?
    11 august 2023   

    În perioada 11 – 18 august, in Alexandria, la mai putin de 90 de minute de București, are loc editia cu numarul 18 a Ideo Ideis Festivalul de teatru tânar.

  • Conflictele de familie in vacanta
    Conflictele de familie in vacanta
    27 iulie 2023   

    Vacanta de vara ar trebui sa fie despre relaxare, bucurie si lipsa de griji. Deseori insa, vacanta in familie ajunge sa fie umbrita de neintelegeri, stres si nevoi diferite, care pot duce la conflicte si frustrare.

  • Despre odihna
    7 tipuri de odihna de care avem nevoie
    29 iulie 2022   

    Dormi suficient in fiecare noapte, dar te trezesti obosit? Poate ai nevoie de alt tip de odihna decat cea fizica. In perioada vacantelor si concediilor, este important sa reflectam asupra felului in care alegem sa ne refacem fortele.

Mai multe