characters characters

Jocuri sportive pentru prescolari

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 iunie 2017    |   6959 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

jocuri sportive
Jocurile sportive sunt foarte importante mai ales pentru prescolari fiindca ii ajuta sa se dezvolte din punct de vedere fizic. Cei mici au nevoie sa fie activi pentru a-si dezvolta musculatura si abilitatile motrice, precum si forta, viteza si rezistenta.

Jocurile sportive se recomanda si pentru a-i mentine pe copii activi, departe de un stil de viata sedentar si departe de problemele de sanatate ce pot aparea din cauza lipsei de miscare, precum obezitatea.

Iata cateva jocuri sportive pe care le poti juca impreuna cu copilul tau si prietenii sai, in aceasta vara:

Cursa inghetata.

Acest joc inseamna a cauta un un obiect inalt in jurul caruia sa va puteti desfasura sau un copac pe langa care sa dansati. Cand persoana care se ocupa de muzica, o opreste, cu totii trebuie sa „inghete” in pozitia in care i-a prins cand muzica nu s-a mai auzit. Din joc iese acel copil care continua sa se miste dupa ce muzica s-a oprit. Partea cea mai haioasa a jocului este ca sa observati impreuna pozitiile haioase in care s-a oprit fiecare copil o data cu muzica.  

Piticii marsaluiesc.

Cu toate ca mersul piticilor este foarte haios, acesta este si obositor. Totusi, poti sa propui acest mers ca o competitie. Toti copiii se asaza in pozitia piticilor si pornesc unul in spatele celuilalt. Conducatorul de grup este cel care da tonul pentru a incepe si cantecul piticilor, iar sirul celor mici pe parcurs, din cauza oboselii se va micsora. Jocul este si amuzant fiindca atunci cand un copil cade, sunt sanse mari sa il traga si pe cel din fata cu el sau sa cada peste cel din spate.

Iata un cantec pe care il puteti folosi:

Dansul sarpelui.

Ideea jocului este ca unul dintre copii, care va reprezenta capul sarpelui, sa atinga alti copii care vor face parte din corpul sarpelui, prinzandu-se unul de celalalt, tinandu-se de umerii copilului din fata.

Scopul jocului e ca sarpele sa devina tot mai mare si se incheie atunci cand toti copiii din grup fac parte din corpul sarpelui.

Cursa cu obstacole.

Desi multor parinti sau cadre didactice le e frica sa organizeze o cursa a obstacolelor de teama sa nu se loveasca cei mici, ideea e ca prescolarii nu au nevoie de obstacole complicate. Poti incepe cu a lega o sfoara de baza unui copac si a o aseza pe sol in forma serpuita. Sarcina copilului va fi sa alerge urmand traseul facut de forma serpuita a sforii pana ajunge la copac. Poti adauga obiecte pe care copilul sa le ocoleasca alergand in jurul lor.

Uscat-ud

Pentru zilele extrem de calduroase, jocurile cu apa sunt cele mai amuzante.

Copiii stau asezati in cerc, cu fata spre interiorul cercului. Unul dintre copii (il putem numi „lider”) se afla in mijlocul cercului avand in mana un pahar de plastic umplut cu apa. Acesta merge pe langa copiii asezati in cerc, atingandu-i pe fiecare si spunand „uscat”, „uscat”, pana se decide asupra cui va varsa paharul cu apa, moment in care va spune „ud”.  (Poti inlocui paharul cu apa cu un pistol cu apa). Copilul udat va trebui sa il prinda pe copilul lider care va fugi astfel incat sa ajunga sa ia locul copilului udat. Daca liderul reuseste sa ia locul copilului udat, copilul dat va trebui sa ude un alt copil si sa incerce sa ii ia locul. Daca liderul nu reuseste sa ia locul copilului, va trebui sa incerce din nou, cu un alt copil.

Jocurile sportive au nenumarate beneficii pentru copii, nu doar din punct de vedere al sanatatii fizice, ci si pentru ca ii ajuta sa isi consume energia si ii amuza. Prin jocuri de miscare mai pot invata si sa numere, sa urmareasca directii, sa isi astepte randul sau sa lucreze in echipa. Aceste jocuri ii aduce pe copii impreuna si ii invata sa socializeze si sa se imprieteneasca.

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/juhansonin/3585301578


Citeste si:

De cate ore de miscare pe zi are nevoie copilul tau


Cum il incurajezi pe copil sa faca miscare

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe