characters characters

Jocuri matematice pentru vacanta de vara

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 august 2018    |   4317 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

jocuri matematice
Vara este timpul celei mai mari vacante in care aventura incepe pentru cei mici. Cu toate ca distractia pare sa reprezinte principala preocupare a celor mici, nu trebuie sa uitam faptul ca in timpul vacantei de vara, copiii uita destul de mult din ce au invatat in timpul anului scolar.Cea mai mare problema o intampina elevii in privinta abilitatilor matematice si a celor lingvistice.

Jocuri matematice

Pentru a veni in ajutorul copiilor, iata cateva tipuri de activitati de vara distractive pe care le poti face impreuna cu copilul si care pot preveni pierderile in invatare cand vine vorba de abilitatile matematice:


Numaratoare

Atunci cand iesiti in parc sau pe drumul spre casa, cere copilului sa gaseasca un gandac, doua flori rosii, trei flori albastre si eventual doua pasari, de exemplu. Poate numara cate pasari vede pe strada pana ajunge acasa sau cate masini de o anumita culoare vede timp de un minut.

Te-ar putea interesa si:

Jocuri cu matematica

In vacanta, exersati matematica in bucatarie 


Jocuri de constructie

Folositi scobitori, chibrituri sau bete de inghetata pentru a crea corpuri geometrice despre care au invatat la scoala sau forme noi, pe care nu le cunosc. Cele mai reusite creatii pot fi folosite cu rol decorativ.

Iesiti la vanatoare de forme geometrice

Data viitoare cand vrei ca plimbarea in parc sa fie mai interesanta pentru cei mici, adu cu tine si cateva foi de hartie. Pe fiecare foaie, scrie o lista de forme geometrice pe care copiii trebuie sa le gaseasca in timpul iesirii in parc. De exemplu, 3 cercuri, 4 patrate, 5 romburi etc. Pentru copiii mai mari, poti trece si corpuri geometrice (piramide, cuburi etc.). Dreptul fiecarei provocari, copiii trebuie sa scrie ce obiecte au gasit care au forma respectiva, cu aceasta ocazie exersand si scrisul :).

Jocurile online

Nu subestima jocurile educationale online, multe dintre ele pot fi extrem de eficiente in invatare. Poti profita de interesul crescut al copiilor pentru tehnologie, propunandu-i jocuri care ii exerseaza cunostintele invatate la scoala. Poti gasi astfel de jocuri si nu numai pe ScoalaIntuitext.ro produsul educational online care ii ajuta pe elevii din clasele primare sa exerseze acasa, prin joc, materia predata la scoala.

Jocuri de carti

La plaja sau la picnic, puteti folosi cartile de joc pentru a exersa inmultirea, adunarea sau scaderea. Ia pachetul de carti, amesteca-le si pune jos doua carti. Primul jucator care rezolva corect inmultirea sau adunarea dintre cele doua numere de pe cartile de joc le pastreaza. Jucatorul cu cele mai multe carti castiga un premiu.

Joaca baloanelor cu apa

Copiilor le plac la nebunie baloanele si, in zilele toride de vara, mai cu seama atunci cand sunt umplute cu apa. Arunca de la unul la altul un balon plin cu apa in timp ce spui o operatie matematica ce trebuie facuta cat mai repede de copil. Daca copilul stie raspunsul, va arunca mai departe balonul, insa daca raspunsul este unul gresit, va trebui sa il sparga, chiar daca se va uda din cap pana in picioare.

Jucati-va cu fructe

Pentru un mic dejun sanatos sau un desert de vara, folositi-va de fructe. Invata-ti copilul sa portioneze fructele in bucati egale, iar in timp ce le pune in farfurie, sa le si numere. In momentul in care incepe sa le manance, poate incepe numaratoarea inversa. Tot fructele pot fi folosite pentru a exersa notiunea de fractie, atunci cand vreti sa impartiti un fruct cu alte persoane :).

Excursiile

Matematica poate fi invatata si in timpul unei excursii. Puteti numara cati kilometri ati parcurs, cat inseamna asta in termeni de metri sau centimetri, puteti descoperi prin scadere, cati kilometri mai aveti pana la destinatia finala. In cat timp veti ajunge la destinatie daca mergeti cu o anumita viteza, in cat timp ati parcurge aceeasi distanta daca ati merge pe jos sau daca ati alerga, care este diferenta de altitudine dintre locul din care ati plecat si destinatie sunt alte intrebari care pot fi rezolvate cu notiuni de matematica.

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe