characters characters

Ce ii spui copilului tau despre Uniunea Europeana

Propus de: SuntParinte.ro   |   30 martie 2011    |   4080 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Uniunea Europeana pentru copiii de gimnaziuCopilul tau este din ce in ce mai interesat de istorie si geografie? Ii plac aceste domenii si cauta tot mai multe informatii? Iti propunem o serie de activitati pe care le poti realiza impreuna cu copilul tau pentru a-i oferi informatii despre Uniunea Europeana.
 

Ce il poti invata pe copilul de gimnaziu despre U.E.


1. Cautati informatii despre tarile care au aderat in Uniunea Europeana si marcati-le pe o harta a Europei, precizand in acelasi timp care sunt capitalele lor. Te poate ajuta materialul urmator:




2. Identificati impreuna cateva elemente esentiale, definitoare ale tarilor aderate. Ar putea fi vorba de tipul de regim politic, zona geografica, tipul de vegetatie, industria pentru care cetatenii acelei tari au devenit foarte cunoscuti etc. De exemplu, Franta este renumita pentru tipurile diferite de branzeturi pe care le produce, Luxemburg este recunoscuta pentru monarhia constitutionala, Austria este cunoscuta pentru statiunile sale de schi etc.

3. Realizati o harta a faunei si vegetatiei tarilor in Uniunea Europeana. Aveti nevoie de o harta a Europei si de imagini cu plante si animale specifice acestor tari. Puteti gasi imaginile pe internet sau le puteti desena. Decupati apoi imaginile care ilustreaza fauna si vegetatia tarilor respective si lipiti-le pe harta in dreptul tarilor corespunzatoare.

4. U.E. promoveaza masurile de protejare a mediului inconjurator. De aceea, invata-l pe copil despre reciclarea obiectelor de care nu mai aveti nevoie in casa. Organizeaza in acest sens diverse activitati de colaj, lipire, modelare sau confectionare de obiecte din materiale reciclabile.

5. Invata-l mai multe despre imnul Uniunii Europene. „Oda bucuriei ” a lui Friedrich von Schiller pe muzica finalului Simfoniei a IX-a de Beethoven a devenit imnul oficial al Uniunii Europene in 1985. Puteti afla mai multe accesand link-ul
Uniuneaeuropeana.sitestudio.org
 
6. Vorbeste-i despre istoria Uniunii Europene. Identificati impreuna cele mai importante momente in formarea Uniunii Europene si realizati un colaj cronologic de imagini si informatii. Ii poti propune copilului sa deseneze chiar el imaginile reprezentative sau le puteti cauta pe internet. Afla care au fost momentele cele mai importante in istoria Uniunii Europene urmarind filmuletul de mai jos:



Copilul tau cat de multe stie despre UE?


Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Uniunea Europeana    21.04.2011 - 15:10
    mersi
  • Utilizator Anonim
    Uniunea Europeana    20.04.2011 - 14:21
    Noul link al site-ului uniuneaeuropeana.ilive.ro/simn este:

    http://uniuneaeuropeana.sitestudio.org/imnul-uniunii-europene-oda-bucuriei.html

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe