georgeta adina ionescu 16 oct 2015

buna ziua. Doresc sa aflu amanunte despre testele initiale (predictive). Daca exista un act normativ in care acestea sunt prevazute. Exista un regim juridic al acestora?

Propus de: georgeta adina ionescu   

Varsta: 11 - 15 ani.

rezultatele acestor teste initiale trebuie trecute in catalog sau aceste rezultate reprezinta situatia elevilor la inceputul anului si in functie de ele (rezultate) profesorul isi planifica activitatea in anul scolar care urmeaza? Practic, in opinia mea aceste teste sunt echivalente tezelor de final din anul trecut. Testul predictiv acopera toata materia anului trecut, dar cred ca trebuie sa se tina cont de faptul ca elevul a fost in vacanta mare. Concret, un profesor nou venit la clasa poate da cu toti copiii de "pamant" dupa doua saptamani de cursuri? Are voie sau nu sa treaca notele la testul initial? Sau ramane la aprecierea acestuia.

Raspunsuri(2)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • georgeta adina ionescu
  0

  georgeta adina ionescu 07 nov 2015 09:59

  multumesc mult doamnei clara popescu

 • Clara Popescu
  -1

  Clara Popescu 16 oct 2015 14:09

  Testele iniţiale nu sunt reglementate de o lege (din câte ştiu eu), dar sunt recomandate tocmai pentru ca profesorul să evalueze situaţia elevilor şi pentru a-şi planifica în funcţie de rezultatele lor, activitatea la catedră. Din acest motiv, nu este recomandat ca notele la testele iniţiale să fie trecute în catalog, pentru că scopul lor este de a-l orienta pe profesor, nu de a evalua copiii pentru notare. Fiecare profesor poate decide şi altfel, dar în mod normal, rezultatele testelor iniţiale lor nu sunt trecute în catalog.

Citeste articole din aceasta tema

 • Experienta de flux – ce inseamna si cum o putem incuraja la copii
  26 septembrie 2017   

  Vrei sa cresti un copil fericit, capabil sa devina un adult fericit? Este bine sa incurajezi experientele de flux, cele in care copilul este captivat de o anumita activitate in asemenea masura incat pierde notiunea timpului si nu poate fi distras cu usurinta de la activitatea sa.

 • Recompensele: prieten sau dusman in educatia copiilor?
  14 septembrie 2017   

  Desi specialistii in psihologia copilului atrag atentia ca recompensele deseori contribuie la scaderea motivatiei intrinseci (a dorintei copilului de a realiza o activitate de dragul activitatii in sine), ele continua sa fie o parte importanta a educatiei copiilor nostri.

 • Plictiseala la scoala este o forma de stres
  04 septembrie 2017   

  Realitatea de cele mai multe ori se dovedeste a fi mai putin roz decat sperantele si asteptarile parintilor si copiilor: stresul, oboseala si plictiseala devin aspecte normale ale vietii elevilor.

Mai multe