Cristina  Olteanu 06 mar 2018

Buna ziua. As dori ajutor pentru o problema. Multumesc. Rezolvare cu segmente :Un muncitor a săpat un șanț in 3zile.In prima zi a săpat 1/4 din total a doua zi a săpat 3/6 din rest iar a treia zi 36 m.Cati m a săpat muncitorul ?

Propus de: Cristina Olteanu   |  

Varsta: 6 - 11 ani.

Raspunsuri(6)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
  • Cristina  Olteanu
    0

    Cristina Olteanu 13 mar 2018 19:18

    Mulțumesc mult !

  • verginica bica
    0

    verginica bica 13 mar 2018 15:07

    36:3=12 o sesime pentru ca daca 3\6 a sapat a ii a zi au mai ramas 3\6 pentru a iii a zi =36
    12x3=36 a iia zi
    12x2=24 prima zi
    36+36+24=96 m

  • Cristina  Olteanu
    0

    Cristina Olteanu 10 mar 2018 14:19

    Multumesc mult !

  • Dan Ionita
    0

    Dan Ionita 09 mar 2018 12:18

    Date initiale:
    ziua 1: 1/4 din total
    ziua 2 + ziua 3 = 3/4 din total
    ziua 2: 3/6 din rest (reducem = 1/2 din rest)
    ziua 3: 36 metri (rest de 3/6 din rest) (sau 1/2 din rest) 
    ziua 2 + ziua 3 = 3/4 din total = 72 metri => 1/4 = 72/3 = 24 metri (1/4 din total) = ziua 1
    ziua 1 + ziua 2 + ziua 3 = 24 + 36 + 36 = 96 metri

  • Cristina  Olteanu
    0

    Cristina Olteanu 07 mar 2018 09:16

    Multumesc,dar voiam raspuns cu calcule.

  • COCOS NICOLAE
    0

    COCOS NICOLAE 06 mar 2018 20:42

    50- metri

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe