characters characters

INTERVIU: Copiii au nevoie de radacini si aripi

Propus de: SuntParinte.ro   |   11 februarie 2014    |   3122 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Larisa Popescu crede in educarea copiilor in spiritul respectului pentru natura, apropiindu-i de lumea satului prin activitati ludice. A derulat activitati de animatie socio-educativa (educatie prin joc) in 5 sate: Varasti -Giurgiu, Ciocanesti-Dambovita, Soldanu si Negoiesti – Calarasi, Sinca Veche-  Brasov – mergand cu echipa de proiect la copiii din aceste sate.  Tot in cadrul “Calatorie educativa in lumea satului” (http://calatorieeducativa.wordpress.com/) a lansat concursuri de creativitate la care au participat peste 500 de copii la nivel national, a derulat  campania “Sunt Creativ si Daruiesc”, pentru copiii din Bucuresti a realizat  excursii in satul Varasti si o prima tabara non-formala la Sinca Veche.

In opinia ta, de ce crezi ca are nevoie un copil pentru a se dezvolta armonios? Pentru a deveni ceea ce unii numesc “copil de succes”?

Se spune ca un copil are nevoie sa primeasca de la parintii sai: radacini si aripi...si recunosc ca este foarte aproape de ceea ce imi doresc sa-i ofer in mod constant fetitei mele. Prin “radacini” intelegand iubire neconditionata si increderea in sine si prin “aripi” curajul – libertatea de a fi ea insasi. Sigur ca pentru o dezvoltare armonioasa a copilului este important sa avem in vedere toate cele 3 dimensiuni: MINTE – TRUP – SUFLET... si sa nu uitam nicio clipa sa fim un bun MODEL pentru copilul nostru.

Ce crezi, esti parinte sau devii, cu fiecare experienta, cu fiecare zi ce trece in aceasta postura?
Cu fiecare zi ce trece ne descoperim si evoluam impreuna in relatia de parinte-copil... evoluam noi ca fiinte in mod individual si este firesc ca si relatiile cu cei din jur si in mod special relatia cu copiii sa “creasca”.

Poarta-ne prin copilaria ta. Ai crescut la oras sau la sat? Ce e diferit in cele 2 lumi?

Copilaria mea inseamna: sat de munte, bunatate in ochi de bunica draga, miros de lemne arse in soba si de iarba proaspat cosita, sunet de talanga a vacilor intoarse de pe magura si susur de rau involburat, gust de mamaliga cu lapte cald si cirese savurate catarata pe crengi.  Zic ca-i destul de diferit traiul la sat comparat cu cel la oras – dar fiecare are farmecul sau.
Am descris un pic cum e satul in sufletul meu... despre farmecul orasului (ca sa ramanem in acelasi ton pozitiv si  sa vedem momentan partea plina a paharului)  as aminti de “aroma” speciala a unui spectacol de teatru, misterul din vizitarea unui muzeu, confortul mai mare a traiului in oras... poate chiar “scurtarea” distantelor calatorind cu metroul.

Calatorie imaginara printre valori. Care ar fi un top al valorilor musai de inserat in educatia unui copil?
O sa enumar doar cateva – primele care-mi vin in minte: increderea in sine; autenticitatea; dragostea de viata, de oameni si de tot ce-i frumos; optimism; perseverenta; responsabilitatea; curajul de a-si exprima sentimente-ganduri-dorinte, daruirea; creativitatea si recunostinta.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    30 ianuarie 2024   

    Multe din neintelegerile dintre parinti si copii isi gasesc originea in dorinta parintilor de a se oglindi in copilul lor, de a-si indeplini propriile nevoi si asteptari prin copil.

  • 50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    27 noiembrie 2023   

    Comunicarea dintre parinte-copil este intr-o continua transformare, astfel ca in unele cazuri ea poate sa fie foarte buna, in timp ce alteori poate avea de suferit si drept consecinta, relatia dintre cei doi poate deveni tot mai rece.

  • Absenta tatilor din viata fiicelor
    Absenta tatilor din viata fiicelor. Efectele la maturitate
    12 octombrie 2023   

    Copiii abandonati de unul din parinti sau de amandoi traiesc sentimente intense de furie, uneori ascunsa, alteori clar vizibila comportamental prin batai fizice si agresivitate indreptata asupra celor din jur.

Mai multe