characters characters

Tangram – un joc educativ

Propus de: Adriana Ternar   |   20 octombrie 2013    |   20447 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

tangram un joc educativ
Regula acestui joc este simpla: utilizeaza 7 piese (cinci triunghiuri dreptunghice isoscele, un patrat si un paralelogram), intotdeauna aceleasi, pentru a crea o suta de figuri.



1.    Decupati cele 7 forme: pentru a intelege mai usor cum trebuie decupate, da click aici  
2.    Modelati cu ajutorul formelor diferite figuri.
3.    Click aici pentru a gasi figurile pe care trebuie sa le construiesti pornind de la cele 7 forme.



Prin simpla incercare de a construi cu ajutorul celor 7 piese, diferite animale, obiecte sau siluete ii putem ajuta pe copii sa experimenteze succesul contribuind astfel la cresterea increderii si a autoeficacitatii. Sentimentul autoeficacitatii si al increderii le ofera copiilor resursele necesare pentru abordarea diferitelor sarcini, mai simple sau mai complexe, dar si posibilitatea de a explora la maxim oportunitatile de invatare.

Jocul este util pentru copiii care intampina dificultati la matematica, deoarece prin aranjarea pieselor de tangram se obtine dezvoltarea gandirii logice, intelegerea conceptului de forma, modelarea matematica (construieste modele), recunoasterea modelelor si formelor geometrice, clasificarea lor, identificarea corecta a relatiilor spatiale dintre formele geometrice, etc.  

De asemenea, prin utilizarea formelor tangram, il vei ajuta sa isi dezvolte perceptia,  memoria vizuala, coordonarea ochi-mana, aspecte esentiale in preluarea si prelucrarea corecta  a informatiilor din exterior.

Siluetele si obiectele obtinute cu ajutorul tangramului pot constitui instrumente pentru dezvoltarea limbajului copilului. Copilul, impreuna cu parintele poate crea povesti cu ajutorul personajelor modelate si patrunde astfel in frumoasa lume a imaginatiei.
    
Astfel, vei petrece timpul liber impreuna cu copilul tau, construind un mediu stimulativ care incurajeaza dezvoltarea imaginatiei, gandirii si analiza logica a formelor. Acordandu-i atentiei si implicandu-te intr-o activitate alaturi de el, va veti apropia si mai mult si veti petrece momente placute impreuna, consolidand increderea si comunicarea intre voi.   Adriana Ternar, psiholog

Despre autoare:

“Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din Cluj.
Sunt psiholog si mamica unui baietel de 3 luni. Lucrez cu copii si tineri si ma motiveaza dorinta de a crea tinerilor acele conditii care sa-i ajute sa-si descopere adevaratele valori si talente!“

Pentru alte tipuri de jocuri, de exemplu jocurile educationale online descopera ScoalaIntuitext.ro. Copiii din clasele primare vor gasi in ScoalaIntuitext.ro animatii explicative, jocuri educationale, de logica si experimente interactive prin care cei mici inteleg mai usor notiunile predate la scoala.

 


*Sursa foto: Pixabay.com

Comentează:
6 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    cristina    28.05.2012 - 08:40
    este interesant si uimitor.imi place
  • Utilizator Anonim
    olea    28.05.2012 - 08:38
    este super da daca ai scrie mai putin ar fi bine
  • Utilizator Anonim
    alesiiacool    12.03.2012 - 14:54
    e un program aiurit
  • Utilizator Anonim
    marinas    10.03.2012 - 16:25
    buna
  • Utilizator Anonim
    nicoleta    22.02.2012 - 11:50
    imi place tangram
  • Adriana-Claudia Ciceu
    Adriana-Claudia Ciceu    07.11.2009 - 09:31
    Este o tehnica intr-adevar uimitoare, care dezvolta creativitatea. Am utilizat aceasta tehnica in munca cu prescolarii cu rezultate foarte bune. Bazandu-ma pe tehnica patratului Tangram am brodat o activitate integrata dedicata intelegerii interculturalitatii de catre prescolari. A fost un castig pentru mine si copii.