characters characters

Distragerea atentiei copiilor

Activitate practica pentru copii. Lucrurile care ne distrag atentia

Propus de: SuntParinte.ro   |   02 noiembrie 2017    |   13879 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

distragerea atentiei copiilor
Distragerea atentiei copiilor este o problema din ce in ce mai frecventa: astazi cei mici au mult mai multe surse de distragere a atentiei decat aveam noi cand am fost copii. Deseori, cei mici nici nu constientizeaza imediat ca atentia le-a fost distrasa de la ce faceau, ajungand sa petreaca mai mult timp decat este nevoie, scriind teme sau incercand sa invete.

Este posibil sa recunosti si tu situatia: incerci sa te ocupi de un proiect la munca, primesti un mesaj, te intrerupi din ce faceai pentru a citi mesajul, apoi raspunzi la mesaj si tot asa. Sau poate intampini o dificultate sau esti lipsit de inspiratie si decizi sa iei o pauza verificand retelele sociale pe care ai cont. Iar pauza se prelungeste insesizabil mult mai mult decat ti-ai dori. Acelasi lucru se intampla si celor mici, cu diferenta ca un copil are mai putine sanse sa constientizeze acest proces si sa incerce sa ii puna capat decat un adult.

De aceea, este important sa ii ajutam pe cei mici sa isi dea seama care sunt lucrurile care le pot afecta capacitatea de concentrare a atentiei.

Puteti completa fisa de mai jos (click dreapta si Save as sau Salveaza ca pentru a o salva pe calculator si pentru a o putea printa) sau puteti sa desenati propria voastra lista.

 distragerea atentiei copiilor

Organizati lucrurile care ne distrag atentia de obicei, impartindu-le in doua categorii, usor de inteles de catre copii:

  • Lucruri din afara mintii noastre (din jurul nostru: zgomote, alte persoane, miscari, culori sau conditii de mediu inconfortabile, precum temperatura prea joasa sau prea ridicata)
  • Lucruri din interiorul mintii noastre (propriile ganduri sau emotii, amintiri sau senzatii de foame sau sete)

Urmatorul pas este sa descoperim impreuna cu copilul care sunt modalitatile prin care putem evita ca atentia sa ne fie distrasa de fiecare dintre aceste lucruri.

De exemplu, poate inchide telefonul atunci cand isi face temele sau se poate muta intr-un loc mai linistit daca cei din jur fac galagie atunci cand vrea sa invete.

Iar pentru factorii interni care ii pot distrage atentia, ii poti recomanda sa faca exercitii de respiratie sau de relaxare, sa scrie in jurnal gandurile care il ingrijoreaza sau sa discute cu cineva apropiat despre problemele care il streseaza.

Cu cat il ajuti mai mult pe copilul tau sa isi concentreze atentia mai eficient, cu atat mai usor ii va fi la scoala si mai tarziu, in viata profesionala.

Citeste si:


Cat timp isi pot concentra copiii atentia, in functie de varsta


Despre succes si atentie

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu